Nem segít a fogyásban az édesítőszer, és az sem biztos, hogy egészséges
Nincs rá bizonyíték, hogy veszélyes, de kutatók ezt sem zárják ki.
Nincs rá bizonyíték, hogy veszélyes, de kutatók ezt sem zárják ki.
Attól, hogy a méhek hányják össze, az is csak cukor.
Az elmúlt egy évben Franciaország 40 ezer tonna cukrot adott el Kubának.
Franciaországban már 2012 óta érvényben van a szódaadó, ez olyan, mint nálunk a csipszadó. Tehát az agyoncukrozott szénsavas üdítőket adóztatják, köztük a Coca-Cola termékeit. De a nagy amerikai cég a jelek szerint az adócsapásból is jól jön ki, vagy legalábbis mindent megtesz ezért.
A sok zsír fogyasztása a felelős az elhízásért és nem a cukorban vagy fehérjében gazdag étrend – ez állapították meg a Kínai Tudományos Akadémia kutatói nagyszabású egérkísérletükkel.
A magyarországi üdítőgyártók azt vállalták, hogy 2020-ra felére csökkentik az alkoholmentes italok cukor- és kalóriatartalmát.
Vérig sértette az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó Amazon óriáscég az angliai Tilburyben dolgozó, túlhajszolt dolgozókat. Hét pennys (25 forintos) cukorkákkal próbálja a menedzsment jobb teljesítményre ösztönözni őket, igaz, az édesség délelőtt és délután is jár.
Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés, írta csütörtöki számában a Világgazdaság, a lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott a témában.
Hiába is tagadják a nagy cukorgyártók: egyre több kutatás jut arra a következtetésre, hogy a cukorfogyasztás egyértelműen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyeit.
Jelentősen megváltoztak a cukorrépa-termesztés és a cukorgyártás feltételei az EU-s cukorkvóta szeptember 30-i megszűnése után. Szakértők szerint a magyar termelés és feldolgozás mennyiségét az intézkedés érdemben nem érinti, de a cukor árát az EU-ban mérsékelheti.
Nem, nem egy elképzelt Louis de Funes-film címéről beszélünk, hanem egy teljesen valóságos sztoriról.
"A minőségi kutatások egybehangzóan az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek használatának előnyeit mutatják ki a testsúly karbantartásában" - állítja az ISA.
Sport előtt válasszunk stabil energiaforrásokat, a regenerálódás folyamatát pedig támogassuk a helyes edzés utáni táplálkozással. Az aktív mozgást követő 30-60 percben a szervezet az egyes bevitt tápanyagokat sokkal jobban hasznosítja. Elmeséljük, mit együnk, és mikor.