szerző:
László Ferenc

A Forma-1 továbbra is igen drága sport, és nemcsak a csapatok, hanem a nézők számára is. A Hungaroringen járva megnéztük, hogy a legolcsóbb, illetve legdrágább jegyek tulajdonosai mit kapnak a pénzükért.

Kezdjük egy remek hírrel: a most hétvégi magyar Forma-1-es futamra a 14 év alatti gyermekek ingyen beléphetnek, a pénteki edzéseket pedig a felnőttek akár 5 ezer forint ellenében is megtekinthették az olcsóbb, fedetlen tribünökről. A háromnapos állójegy ára 29 ezer forint, egy 0,5 literes ásványvízért pedig 600 forintot kérnek el a helyi árusok.

Ezek tehát a testközeli F1 élvezetékért kifizetendő kezdőösszegek, a maximum pedig szinte a csillagos ég. Megnéztük, hogy milyen szolgáltatásokat kapnak azok, akik Paddock Club jegyet vásárolnak. Ami szombatra, illetve vasárnapra potom 1,27 millió forintba kerül. Fejenként. És hamarosan az ennél hatszor drágább jegyekre is kitérünk.

A Paddock Club jeggyel rendelkezők a boxok feletti oldalt nyitott emeletről nézhetik végig a boxutcában és a célegyenesben történő eseményeket.

©

Kényelmes süppedős bőrfotelekből nézhető a televíziós közvetítés, természetesen gigantikus kijelzőkön.

©

Virtuális szemüveges szimulátor...

©

...és normál monitoros szimulátorok is kipróbálhatók.

©

A kisebbek kötött pályás távirányítós játékkal üthetik el az időt.

©

A klubból persze az igazi F1-es autók sem hiányozhatnak, melyek borítása alatt azonban nincsenek ott az olyan fontosabb (és drága) részegységek, mint például a motor vagy a váltó.

©
©

Ereklyéből sincs hiány.

©

A nem éppen két filléres jegy reggeltől estig korlátlan étel-ital fogyasztást foglal magában.

©
©
©
©

De az ilyen erősen limitált szériás és méretes pezsgőkért még itt is fizetni kell. Jelen esetben konkrétan 3,7 millió forintot.

©

A Paddock Clubból fentről így láthatóak a boxutcában ügykezelt autók.

©

A boxutca látogatás során ennyire kerülhetünk közel az F1-es technikához.

©
©

A Ferrari vendégei ilyen körülmények mellett üthetik el az időt, és időnként a pilótáik is feltűnnek az asztalok között.

©
©
©
©

Mi Marc Genével, a gyártó fejlesztőpilótájával futottunk össze, akitől megtudtuk, hogy a Barcelonában nemrégiben megnyitott fagylaltozójában egyre több fogy a magyar licenc alapján készülő fagyiból. Neki konkrétan a pisztácia a kedvence.

©

A kiemelt vendégek a garázsba is betekintést nyerhetnek, de olyan szigorú a titoktartás, hogy még a kamerás mobilokat is elveszik mindenkitől. A Ferrari zászlók mindenhol félárbócon lobognak, a csapat ily módon is gyászolja a napokban elhunyt Fiat-Ferrari vezért, Sergio Marchionnét.

©

A jegy magában foglal egy kamionos-integetős kört is.

©
©

A 2 személyes F1 autót Baumgartner Zsolt volt Forma-1-es pilóta terelgeti. Ez a 2 körös hamisítatlan F1-élmény azonban még az 1,27 millió forintos Paddock Club jegy árában sem foglaltatik benne. Ehhez már egy 8 millió forintba kerülő és többek közt ötcsillagos szállodás elhelyezést is magával hozó Ultimate Legend jegyet kell vásárolni.

©

A fotós szafari viszont a "fapados" Paddock Club jegyhez is jár, ilyenkor egy kisbusszal kiviszik az embert a legjobb kanyarok közvetlen közelébe, ahonnan ilyen és ehhez hasonló képeket lehet készíteni.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Megtaláltuk Petőfi ősbűnét - ezért került a kultúrharc célkeresztjébe

Megtaláltuk Petőfi ősbűnét - ezért került a kultúrharc célkeresztjébe

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Szeméttel fűt és fuldoklik a fél ország, miközben lenne egy kézenfekvő és olcsó megoldás

Szeméttel fűt és fuldoklik a fél ország, miközben lenne egy kézenfekvő és olcsó megoldás

Füstbe és könnygázfelhőbe borult éjszakára a Kossuth tér - hírfolyamunk a tüntetésekről

Füstbe és könnygázfelhőbe borult éjszakára a Kossuth tér - hírfolyamunk a tüntetésekről