A miso szójabab alapú készítmény, amely fehérjében gazdag, az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, természetes szénhidrátok, ásványok, vitaminok. Egyedülálló - fermentációs - eljárás következtében rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele: tengeri só, gabona (barnarizs, árpa, köles), de például azukibab, csicseriborsó, fokhagyma, csilipaprika, pitypanglevél is. Létezik édes miso is, ami kevésbé sós, mint a többi: csak három hétig érlelik. Az a miso jó, amit minimum két évig érlelnek - írja a blogger, aki Amerikában ellátogatott egy misogyárba is. Ha kíváncsi a gyárra és az ott készített képekre, akkor látogasson el a Makrobio blogra.
Biotúra Amerikában: a miso titka
A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.

Európai vezetők nyilatkozatban álltak ki az ukrajnai béke szükségessége mellett
Itt van Orbán megfejtése az alaszkai csúcsról: A háborúpárti erők hiteltelenítik a találkozót
Putyin elérte fő célját: rehabilitálták a világ egyik vezetőjeként – lapok az amerikai-orosz csúcsról
Egybehangzóan ítéli meg a nyugati sajtó az alaszkai csúcstalálkozótt.