szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.

A miso szójabab alapú készítmény, amely fehérjében gazdag, az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, természetes szénhidrátok, ásványok, vitaminok. Egyedülálló - fermentációs - eljárás következtében rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele: tengeri só, gabona (barnarizs, árpa, köles), de például azukibab, csicseriborsó, fokhagyma, csilipaprika, pitypanglevél is. Létezik édes miso is, ami kevésbé sós, mint a többi: csak három hétig érlelik. Az a miso jó, amit minimum két évig érlelnek  - írja a blogger, aki Amerikában ellátogatott egy misogyárba is. Ha kíváncsi a gyárra és az ott készített képekre, akkor látogasson el a Makrobio blogra.

Aki így közlekedik, mint ez a fehérvári autós, előbb-utóbb biztos elüt valakit – videó

Aki így közlekedik, mint ez a fehérvári autós, előbb-utóbb biztos elüt valakit – videó

Eddie Murphy és Martin Lawrence egy család lesznek

Eddie Murphy és Martin Lawrence egy család lesznek

Mit üzennek az utókornak az olimpiai őrület szomorú emlékművei?

Mit üzennek az utókornak az olimpiai őrület szomorú emlékművei?

Filmes relikviáit árulja James Van Der Beek, hogy fizetni tudja rákkezelését

Filmes relikviáit árulja James Van Der Beek, hogy fizetni tudja rákkezelését