Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.
A miso szójabab alapú készítmény, amely fehérjében gazdag, az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, természetes szénhidrátok, ásványok, vitaminok. Egyedülálló - fermentációs - eljárás következtében rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele: tengeri só, gabona (barnarizs, árpa, köles), de például azukibab, csicseriborsó, fokhagyma, csilipaprika, pitypanglevél is. Létezik édes miso is, ami kevésbé sós, mint a többi: csak három hétig érlelik. Az a miso jó, amit minimum két évig érlelnek - írja a blogger, aki Amerikában ellátogatott egy misogyárba is. Ha kíváncsi a gyárra és az ott készített képekre, akkor látogasson el a Makrobio blogra.