Majdnem kihaltak az északi simabálnák
Kevesebb mint 250 felnőtt példány él már csak.
Kutatók szerint gazdasági érdek is, hogy ne úgy tekintsünk a természetre, mint amit ki kell aknázni, hanem olyan tyúkként, amit óvni kell, hogy aranytojást tojjon.
Egyre több halat fogyasztunk, ami a környezeti terhelés szempontjából jó hír, azonban az is fontos, hogy a halgazdálkodás és a halászat fenntartható kereteken belül történjen.
A klímaváltozás miatt túlszaporodó planktonok számtalan problémát okoznak, és bár meglepőnek tűnhet, de a himalájai jég és hó olvadása is közrejátszik ebben.
Miközben oxigénért és élelemért szűrik a tengervizet, bizonyos tengeri állatok, így például a szivacsok és a kagylók ki tudják szűrni a vírusok részecskéit.
Várhatóan nem lesz drágább a hal, mint tavaly.
Egy írásbeli kérdésre adott válaszában osztotta meg jó tanácsát Nagy István.
Az állatorvosit végzett Meziane Touati Szarvason tanulta a halszaporítást.
A halat 1958-ban fogta ki két halász.
A természeti katasztrófák hírnökeinek tartott, ritkán látható mélytengeri teremtményeket, szíjhalakat fogtak ki halászok a japán Okinava sziget közelében.
A helyiek nejlonszatyrokba szedegették az útról a halakat.
A franciák elüldözték a kagylótelepekre rájáró briteket.
Tengerbiológusok egy ötven példányból álló csoportot fedeztek fel, több újszülött kisdelfin is volt a csapatban.
A halászat hagyományőrzés, de romantika nélkül. Nemecsek Ernő fürödhetett ennyire kedvetlenül.
Megkongatták a vészharangot a francia halászati szakmai szervezetek országos konferenciáján. Két éven belül minden hatodik francia halász, tehát kétezer ember nyugdíjba megy és nincs utánpótlás.