MTI Világ

Visszaszorulóban a heroin Európában

Az EU kábítószerügyi központjában készített idei jelentés szerint a keménydrogot egyre kevesebben fogyasztják, de a helyettesítő szerek jelenléte aggasztó. Magyarország a drog által kevésbé fertőzött országok közé tartozik a jelentés szerint.

hvg.hu Gazdaság

Bárki, aki eszik, annak ezt látnia kell

Jelentős mértékben hatással van a klímaváltozás a különböző termények hozamaira, az ENSZ szakosított testülete szerint gond lehet a búzával, kukoricával, de a vizekből, tengerekből származó élelmiszerünk miatt is aggódhatunk. A klímaváltozás komoly kérdéseket vet fel az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatban is.

hvg.hu/MTI Világ

Nincs ehhez fogható kínzás a világban

Egy anya, akinek saját kisbabáját kellett megfojtania, egész családok, akiket azért kínoztak meg, mert külföldi szappanoperát néztek – elmondhatatlan atrocitásokról számol be az ENSZ minden eddiginél kiterjedtebb, Észak-Korea témájú jelentése. A szerzők Kim Dzsong Un felelősségre vonását szorgalmazzák.

hvg.hu Világ

"Mint a náciknál": elmondhatatlan bűnökről beszéltek volt észak-koreai foglyok

Éhezés, kínzások, halálra dolgoztatás, kényszervetélés – igazi földi pokol vár azokra, akiket munkatáborba zárnak Észak-Koreában. Az ENSZ vizsgálóbizottsága többek között egykori foglyok és őrök beszámolói alapján készített jelentést arról, hogyan sértik meg az emberi jogokat a kommunista országban. A több száz oldalas dokumentumot hétfőn hozzák nyilvánosságra, de a főbb részletek már kiszivárogtak.

hvg.hu Itthon

"A második Orbán-kormány egyik leglátványosabb kudarca"

Ellenzéki össztűz zúdult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központra (Klik) és vezetőjére az után, hogy az Index nyilvánosságra hozott egy minisztériumi jelentést, amely komoly hibákat állapít meg a Klik működésében.

hvg.hu Itthon

Népszabaság: titkos jelentés a romagyilkosságok elkövetőiről

A hat emberéletet követelő, romák elleni gyilkosságsorozat első fokon ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlottjai nemcsak 2008-ban, hanem 2009 kora tavaszán, Budapesten is megpróbáltak fegyvereket szerezni – írta a Népszabadság hétfői számában. Ennek a részleteit a Nemzetbiztonsági bizottság egy titkosított jelentése tárhatná fel.

MTI Világ

Megvan az ENSZ-jelentés a szíriai gáztámadásról

Elkészült az ENSZ vegyifegyver-ellenőreinek szíriai jelentése, amelyet még a hétvégén eljuttatnak a világszervezet főtitkárához – jelentette be pénteken Ake Sellström professzor, a szakértői csoport vezetője, anélkül, hogy ismertette volna a dokumentum tartalmát.

MTI-OS Világ

Tavares-jelentés: óva intik a békemenetesek az EP-képviselőket

A CÖF-ösök levezetése szerint ha elfogadják a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést, az az euroszkeptikusok malmára hajtja a vizet, ami nem tesz jót az egyébként is válságban lévő uniónak. Ne ültessék Magyarországot szégyenpadra pártpolitikai érdekek mentén! – kérik a békemenetesek az európai parlamenti képviselőknek szóló nyílt levelükben.

hvg.hu Itthon

Sárga lapot adott Kumin a Velencei Bizottságnak

„Ha ez a futballban történik meg, akkor azt hibának nevezik. És sárga lap jár érte” – így fogalmaz tumblres bejegyzésében a nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár azzal kapcsolatban, hogy múlt héten véletlenül kiszivárgott a Velencei Bizottság Magyarországról szóló jelentéstervezete. Kumin Ferenc szerint a szöveg tele van ténybeli hibákkal és előítéletes, emellett a testület eljárásával kapcsolatban is súlyos kérdések vetődnek fel.

hvg.hu Vállalkozás

A McDonald's is megsínyli az euróválságot

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca is megérzi az euróválságot: a McDonald's legnagyobb piacán, Európában 2,4 százalékkal csökkentek az eladások idén áprilisban. Az amerikai vállalat Ázsiában sem muzsikált túl jól, ott a madárinfluenza miatti ijedtség játszott közre a csökkenő mutatókban.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Csökkenteni kellene a különadókat Budapest!

Az állami és a magánszféra eladósodottságát és a szektorális különadókat azonosítja a magyar gazdaság gyenge pontjaként az Európai Bizottság szerdán közzétett elemzése. A vállalati hitelezés komoly zuhanásban van, ez a gazdaságpolitikai bizonytalanságból és a különadókból fakad.

MTI Itthon

Bizottság elé kerül Pintér hókáoszjelentése

A március 14-15-i katasztrófahelyzet kezeléséről Orbán Viktor miniszterelnök jelentést kért Pintér Sándor belügyminisztertől. A rendészeti bizottság holnap tárgyalja a dokumentumot.

Csikász Brigitta Itthon

A főrendőrök is a tévéből értesültek Pintér riadójáról?

Még a rendőri vezetők is a médiából értesültek arról, hogy a Belügyminisztérium riadót rendelt el a március 14-15-én kialakult rendkívüli hóhelyzet miatt – értesült a hvg.hu. Nem tudni, ez szerepel-e a tárca egyelőre nem nyilvánosságra hozott, úgynevezett Pintér-jelentésében, amely forrásaink szerint a belügyi szervek helytállását bizonygatja.

MTI Itthon

Hókáosz: megkapta a kormány Pintérék jelentését

A Belügyminisztérium elkészítette és határidőre leadta a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését – ezt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság éves tiszti értekezlete után mondta a belügyminiszter kedden, Budapesten. Pintér Sándor szerint a dokumentumot a kormány tárgyalja meg, nyilvánosságra hozataláról a miniszterelnök dönt.

1 2 3 4 5 6 7
12
Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason

A budapesti Amerikai Nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd cikkét

A budapesti Amerikai Nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd cikkét

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával