A Starbucks kivezetné a legendás poharait
A cég azt akarja, hogy 2025-re már mindenki a saját bögréjéből kortyolhassa a kávéját, ha nem vitt magával, akkor meg bérelhessen egyet.
A cég azt akarja, hogy 2025-re már mindenki a saját bögréjéből kortyolhassa a kávéját, ha nem vitt magával, akkor meg bérelhessen egyet.
A brit férfi koffeintartalmú italport kevert magának, de lényegesen többet, mint amennyit meg lehetett volna inni.
Csaknem félmillióan vettek részt abban a tanulmányban, amelyben a Semmelweis Egyetem és a londoni Queen Mary Egyetem közösen vizsgálta a kávé hatását a kardiovaszkuláris egészségre.
A kávékészítés lehet rutin, de lehet művészet is. Bár a tökéletes kávéitalok elkészítéséhez a legjobb baristák évekig tanulnak, mindez nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kísérletezhetnék saját otthonunkban azzal, hogy a lehető legjobb minőségben készítsük el kedvenceinket. Ahhoz, hogy már-már kávéházhoz méltó feketével vagy habos finomságokkal lepjük meg magunkat, nem lesz szükségünk gigászi tudásra, csupán néhány szabály betartására, recept követésére és tanács megfogadására.
Az elmúlt években nemcsak a generációváltás okozott kihívásokat a munkaerőpiacon, a járványhatás is felforgatta az eddigi munkakultúrát. Nemcsak tudatosabbak lettünk, de kevesebbet is fogyasztunk. Ez pedig új szemléletet teremtett: a munkavállalók ma már elutasítják a klasszikus sémákat, és új módszerekre, motiváló, fenntartható munkakörnyezetre vágynak.
Több mint 360 ezer, az Egyesült Királyságban élő idős felnőtt egészségügyi adatait vizsgálták 11 éven át a kutatók, hogy kiderüljön, a tea- és/vagy kávéfogyasztás hosszú távon milyen hatással lehet az egészségre.
A hulladékkezelés új módszerével a károkozás jelentősen kisebb, és meg is van a jutalma.
Az időjárási szélsőségek és a járvány okozta logisztikai problémák miatt kétszeresére nőtt a kávé ára, és akár újabb duplázódás is jöhet. Közben Szicília lett az eredendően trópusi növény legújabb otthona.
Finn kutatók szerint az így előállított kávé egy sokkal fenntarthatóbb alternatíva, szemben a hétköznapi, igazi termesztéssel.
Az elképzelés a klímaváltozás miatt született, hiszen egyre zsugorodik a kávéültetvények területe.
A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.
A fa, a búza és a szója ára tavasszal ugyancsak az égig emelkedett, de azután visszatért a földre. A kávé ára viszont épp ellenkezőleg - írja a CNN gazdasági rovata.
A rossz időjárás jelentős mértékben érintette a brazíliai kávéültetvényeket, a kereslet pedig felülmúlhatja a kínálatot, így jelentősen drágul a kávé.
A túlzott kávéfogyasztást az agytérfogat csökkenésével és az időskori elbutulás (demencia) kockázatának növekedésével hozta összefüggésbe a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány.
A trükk: a füstölgő kávé. Az eljárást Bálint gazda Facebook-oldala is megosztotta.
A világhírű színészek két kör kávét is ittak a cukrászdában, ahová váratlanul beültek.
Végül egy tejszínhabos kávéval támasztották ki a felbecsülhetetlen értékű képet.
Íme egy újabb ok, miért érdemes meginni néhány csésze feketét.
Az alváshiány rontja a kognitív folyamatok (figyelem, emlékezet, gondolkodás) széles skáláját, és ezen csak korlátozott mértékben segíthet a kávé – foglalták össze észrevételeiket a Michigani Állami Egyetem kutatói