#kávé





„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”
 

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”

A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.

Zwack Unicum Zwack Unicum









Alvás helyett kávé? Nem isszák olyan forrón
 

Alvás helyett kávé? Nem isszák olyan forrón

Az alváshiány rontja a kognitív folyamatok (figyelem, emlékezet, gondolkodás) széles skáláját, és ezen csak korlátozott mértékben segíthet a kávé – foglalták össze észrevételeiket a Michigani Állami Egyetem kutatói

HVG HVG

Jót tesz magának, ha több kávét iszik naponta
 

Jót tesz magának, ha több kávét iszik naponta

Megerősítés érkezett ahhoz, hogy valójában jó hatással van az egészségünkre a kávéivás. Persze fontos annak mennyisége, ami – egy dél-koreai kutatás szerint – több lehet annál, mint amit elsőre gondolnánk.

hvg.hu hvg.hu


Jobb lesz átszokni az 1500 méter felett termelt kávéra
 

Jobb lesz átszokni az 1500 méter felett termelt kávéra

Bár összességében nem csökken majd a kolumbiai kávéültetvények termelékenysége a következő évtizedekben, az éghajlatváltozás egyenlőtlen hatása veszélyeztetni fogja a kávétermeléssel foglalkozók jelentős részének a megélhetését – állítják az Illinois-i Egyetem kutatói.

HVG HVG