Megnyitja első magyarországi autós kávézóját a Starbucks
Vecsésen, a reptér közelében nyílik meg a nemzetközi kávézólánc első hazai drive-thru üzlete.
Vecsésen, a reptér közelében nyílik meg a nemzetközi kávézólánc első hazai drive-thru üzlete.
A növekvő kávéfogyasztás és -termelés súlyos környezeti kárt okoz a Földön. Zöldebb módszerekkel a negyedére csökkenthető a kávézás karbonlábnyoma.
A Texasi Egyetem kutatói szerint a kávézaccban lévő anyag segíthet megvédeni az agyat az olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a Huntington-kór.
Az újhullámos specialty-kávékultúra már nem is annyira új, de még mindig trendi, és alighanem túlnőtt a belterjes hipszter körökön (ha hipszterek egyáltalán még léteznek). Miért savas az egyik, és miért nem a másik? Milyen íze lesz, ha majdnem egy teljes napig hidegen áztatjuk? Kávékóstolón jártunk.
A kávéfogyasztásnak több ismert jótékony hatása van amellett, hogy élénkít. Kutatók most annak jártak utána, hogy a kávéfogyasztás segíthet-e ezt megelőzni, vagy legalábbis lassítani az életkorral járó súlygyarapodást. Az eredmény azoknak igazán érdekes, akik tejjel isszák a kávéjukat.
A Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szerzője, James Hoffmann barista világbajnok segít az eligazodásban. Részlet.
Egyes vélemények szerint a kulináris világ egészét tekintve az eszpresszót a legmacerásabb elkészíteni. Az alapelvek elsajátítása után azonban bátran belevághatunk a műveletbe. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.
A környezetnek is jót tesz, és még a betont is lényegesen erősíti, ha a betongyártásba egy speciális eljárással a kávézaccot is bevonják – állítják az RMIT Egyetem kutatói egy friss tanulmányban.
A kávé pörkölése nemcsak azért nehéz, mert az édes, savanyú és keserű egyensúlyának megtalálásához sok tapasztalatra van szükség, hanem azért is, mert nincs általános megegyezés azzal kapcsolatban, pontosan hol van ez az egyensúlyi állapot. Ettől válik a pörkölés egyszerre élelmiszeripari eljárássá és filozófiaiesztétikai kérdéssé. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.
Portugál kutatók szerint a kávéfogyasztásnak tulajdonított éberség nem is annyira a koffein érdeme, mint inkább a kávénak tulajdonított placebo hatásé.
Szerintük a gyakorlatban nem megvalósítható az erdőirtásról szóló uniós törvény.
A két vezető a NATO-csúcson udvariaskodta túl egymást.
A kávé tömörítésének egyenetlenségei is jelentős hatással van az eredményül kapott ital ízére és erősségére – állapította meg a Huddersfieldi Egyetem kutatóinak új tanulmánya.
Összességében biztonságos a kávéfogyasztás egy új tanulmány szerint, ugyanakkor érdemes lehet a szükségleteinkhez igazítani a kávézást – például egy extra energialöketnek jó lehet, de álmatlanság esetén jobb kerülni.
A rapper komoly portfóliót épített ki a gasztronómiában: van borhálózata, gluténmentes gabonapelyhe, márciustól pedig kávélánca is.
A pilóták kávészünete igen tragikus fordulatot is vehetett volna, ha véletlenül kilöttyen a forró ital.
Az amerikai cég vezérigazgatója 40 éve nem volt annyira izgatott egy új ötlet bevezetésétől, mint most, amikor Olaszországban megismertetik a vásárlókkal az olívás kávéjukat.
Nem lesz egyszerű dolga annak, aki valamiért leszokna a kávéról, sajnos ebben az esetben is megjelenhetnek elvonási tünetek. Van viszont egy egyszerű módszer, amellyel áthidalható a kávémentesség kínja.
Ősszel jó eséllyel visszatér az El Niño jelenség, amely a már ismert menetrend szerint a feje tetejére állítja majd a fél világ időjárását, és különösen nagy felfordulást okoz a kávéövben. Bár az erejét ilyenkor még nem lehet pontosan megjósolni, a kutatók szerint a klímaváltozással tandemben jövőre olyan globális hőmérséklet-emelkedést hoz, hogy az értékek „lelógnak majd a papírról.” A két folyamat külön-külön is nagy kihívások elé állítja a kávétermesztőket, de együtt pláne nagy fájdalmat okozhatnak, különösen a mostani gazdasági környezetben.