#kávé


Furfangos magyar megoldással a kávézacc is aranyat érhet
 

Furfangos magyar megoldással a kávézacc is aranyat érhet

A kávé az egyik legkevésbé fenntartható módon előállítható élelmiszer, a termelésének és fogyasztásának néhány eleme azonban zöldebbé tehető. Erre tett kísérletet a Zaccmentő projekt, amely a kávézacc begyűjtésére keres megvalósítható megoldást. De nem kelti-e ezzel azt az illúziót, hogy a jelenlegi életmódunk a hozzá kapcsolódó élvezeti elemekkel fenntartható?




Para-Kovács Imre: A kávé mint hungarikum
 

Para-Kovács Imre: A kávé mint hungarikum

A Nemzeti Együttműködés Rendszere össze fog roppanni – hamarosan, ez a hamarosan azonban lehet kínosan hosszú idő –, mert már a koherens hazudozásra sem figyelnek, délelőtt más a sziklaszilárd kinyilatkoztatás, mint délután, írja szerzőnk, aki Orbán Viktor brüsszeli kávézásától rugaszkodott el és jutott el a következtetések levonásáig. Vélemény.







Találtak egy 12 dekás érvet amellett, hogy igyon ma még egy kávét
 

Találtak egy 12 dekás érvet amellett, hogy igyon ma még egy kávét

A kávéfogyasztásnak több ismert jótékony hatása van amellett, hogy élénkít. Kutatók most annak jártak utána, hogy a kávéfogyasztás segíthet-e ezt megelőzni, vagy legalábbis lassítani az életkorral járó súlygyarapodást. Az eredmény azoknak igazán érdekes, akik tejjel isszák a kávéjukat.

hvg.hu hvg.hu




Hogyan befolyásolja a kávé ízét a pörkölés?
 

Hogyan befolyásolja a kávé ízét a pörkölés?

A kávé pörkölése nemcsak azért nehéz, mert az édes, savanyú és keserű egyensúlyának megtalálásához sok tapasztalatra van szükség, hanem azért is, mert nincs általános megegyezés azzal kapcsolatban, pontosan hol van ez az egyensúlyi állapot. Ettől válik a pörkölés egyszerre élelmiszeripari eljárássá és filozófiaiesztétikai kérdéssé. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.