szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgált TV-paprika-magok közel felénél találtak problémákat, több termék visszahívását, más esetekben fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményeztek.

Tölteni való paprikák vetőmagjait tesztelte le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Összesen 23 “kistasakos”, kerti vetésre szánt terméket vizsgáltak, az eredmények alapján hét esetben fogyasztóvédelmi eljárást indítottak.

A teszten kiderült, hogy két termék esetében gondok adódtak a csírázóképességgel, ezeknél kötelezték a forgalmazókat a termékek visszahívására. Hat esetben az ígértnél kevesebb volt a magtömeg, egy esetben pedig kevesebb volt a magdarabszám, mint amit feltüntettek a csomagoláson, ezért az érintett forgalmazók esetében eljárás indítását kezdeményeztek a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

A termékeket csírázóképességük alapján sorrendbe is állították: az élen holtversenyben a Rédei Kertimag Amy és a Rédei Kertimag Szentesi piacos fajtája végzett. A második helyezett a Rédei Kertimag Fehér kos lett, a harmadik pedig a Rédei Kertimag Hétvezér F1 lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!