Egy kiló szöget és csavart evett meg egy férfi, miután leszokott az alkoholról
Háromórás műtéttel távolították el a gyomrából a tárgyakat.
Háromórás műtéttel távolították el a gyomrából a tárgyakat.
A vashiány a leggyakoribb tápanyaghiány a világon. Mivel vasat a szervezetünk nem tud előállítani, állati és növényi eredetű táplálékainkkal vesszük magunkhoz. A vashiány a „kereslet-kínálat” egyensúlyának megbillenéséből fakad, és számos oka lehet: a nem megfelelő táplálkozás, a menstruáció, a terhesség, az emésztőrendszert érintő bajok vagy daganatos betegségek, sőt az intenzív sport vagy fogyókúra is előidézheti a kialakulását.
Az AS Monaco teljes állásban táplálkozási szakembert is foglalkoztat, aki felügyeli, mit ültessenek a kertbe. A focistákat mostantól az innen érkező élelmiszerekkel etetik majd, hogy a lehető legjobb fizikai és mentális formában legyenek.
Az utóbbi időben kicsit elcsépeltté válhatott a szó: egészségtudatosság. Pedig előbb-utóbb megérik rá az ember: rájövünk, hogy nem akarunk az árral sodródni, helyette szeretnénk a saját kezünkbe venni a sorsunkat.
Ilona története rávilágít arra, mennyire fontos a csontritkulás jeleinek felismerése.
20 és 60 éves kor között nem változik az anyagcsere, az életközépi hízást nem annak lassulása okozza. 60 éves kor után az anyagcsere drasztikusan lassul, ami hozzájárul számos betegség kialakulásához.
Nyakunkon a nyár: finomabbnál finomabb szezonális gyümölcsök és zöldségek érnek be ilyenkor. Így az is felmerül, hogyan őrizhetnénk meg az ízeket, de célszerű arra is figyelni, hogy ezt a lehető legkevesebb tápérték és vitamin elveszítésével érjük el. Cikkünkben arra is keressük a választ, hogyan tehetjük el későbbre minél egészségesebben a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket.
A D-vitaminról – főleg a járványhelyzetben – és annak fontosságáról rengeteget hallhattunk az elmúlt években, de az már kevésbé ismert tény, hogy milyen fontos része a csontképződésnek ez a hormon: a kalcium mellett a csontritkulás (oszteoporózis) bázisterápiájának tekinthető. Nyáron a napfény segít abban, hogy elegendő D-vitaminhoz jussunk, de ezek a raktárak – megfelelő pótlás nélkül – rendszerint télen kiürülnek. Hogyan őrizhetjük meg csontjaink fiatalságát? Miért elengedhetetlen a D-vitamin a kalcium mellé? Segítünk eligazodni.
Hogyan működnek csontjaink, és mi okozza a csontritkulást? Kiket érinthet ez a betegség, és hogyan tudunk ellene védekezni? Mit tehetünk, ha már megtörtént a baj? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ cikkünkben.
Lehet, hogy egy bolíviai törzs, a tsimanék életmódjában rejlik az agy térfogatvesztése, vagyis öregedése lassításának titka – állapította meg egy új tanulmány.
A műanyaghulladékok csökkentése, főzés maradékokból és szezonális helyi fogások, vegyszermentes takarítás és természetes szépségápolás: fenntarthatóbban élni jól hangzik, ahhoz azonban, hogy a gyakorlatba is átültessük, elkél némi segítség. Olyan magyar influenszerek és szakértők oldalait gyűjtöttük össze, akik a zöldebb életmódhoz adnak remek tippeket.
Az ízérzékelés vagy a szaglás csökkenése esetén érdemes különböző állagú és hőmérsékletű ételekkel kísérletezni az MDOSZ szerint.
Még ha időnként drágálljuk is a húst, messze nem ellentételezzük azt, amit az ilyen termékek előállítása a környezettel tesz. És sajnos mindegy, hogy hagyományos vagy úgynevezett organikus (bio-) húsról beszélünk.
A táplálkozásterápia csökkenti a kórházi betegek halálozási kockázatát - derült ki egy svájci kutatásból.
Hogyan formálják át mindennapi életünket az egymásra ható új technológiák? Mi lesz a forradalmi fejlesztések hatása? Hogyan alakul majd a közlekedés, a vásárlás, az oktatás vagy a szórakozás jövője? Hogyan fest majd egyebek közt az egészségügy, az élettartam a nem is olyan távoli jövőben? Egyáltalán: mikor jön el az, amit jövőnek nevezünk? Ezeket a kérdéseket tárgyalja a HVG Könyvek által gondozott A jövő gyorsabban itt lesz, mint gondolnánk című könyv, melynek több részletét bemutatjuk a következő hetekben.
A tél nem a kertészkedés időszaka, de még aki a balkonon kertészkedne, azt sem segíti a napfény hiánya és a hideg idő. Nem lehetetlen azonban ilyenkor sem az, hogy friss fűszernövény, zöldség teremjen otthon, ehhez kínálunk ötleteket.
A húsnál és a növényi fehérjénél is fenntarthatóbb és egészségesebb lenne a tudósok szerint, ha légylárvát ennénk.
A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.
Összefügg-e a családi élet az egészségügyi állapotunkkal? A statisztikák ezt sugallják, de a valódi helyzet ennél valószínűleg bonyolultabb.
Nyakunkon az ősz, mindeközben a koronavírus-járvány egyre nagyobb hullámot vet, tehát nem árt több figyelmet fordítanunk immunrendszerünk megizmosítására. Talán hihetetlen, de ehhez sokszor elég csak egy kicsivel több vasat bevinni a szervezetünkbe.