Jóval az infláció fölött emeltek árat a hazai éttermekben
Az árak és a bérek is nőttek.
Sok ezer dollár is múlhat azon, hogy néz ki egy étlap.
Miközben soha nem látott foglaltsági aránnyal működnek a magyar hotelek, a szakértők állítják, van a gyógyszállónál jobb hotelbefektetés is. Ráadásul a piacot uraló két wellnesslánc, Európa legnagyobb gyógyszállócsoportja, a nemrég a Danubius-resortokat is márkaneve alá vonó Ensana, valamint a Mészáros-érdekeltségben levő Hunguest hotelek mellé nagyüzemben már csak egy különleges, Magyarországon még sosem látott termékkel lenne érdemes beszállni. A gond csak az, hogy a magyarok inkább pancsolni szeretnek, nem fizetnek külön szolgáltatásokért.
Két japán turista járt pórul nemrég, mert nem figyelte, hogy a halakért 100 grammonként kell fizetni.
Nem értenek egyet azzal, hogy kisebb szabálytalanságok miatt bezárassanak egy-egy üzletet, ezért jogszabály-módosítást kezdeményeznek.
Kipróbáltuk, milyen a fesztiválozós, vendéglátós munka a Sziget Fesztiválon. Éppen a nyár egyik legmelegebb napján mentünk egy hamburgereshez dolgozni, kemény volt.
A vendéglátás újabb területén próbálja ki magát Seszták Miklós felesége, miközben a politikus éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos.
Egyszerűen nem éri meg, és igény sincs rá.
A Balatoni Gasztrotérkép idei, hatodik kiadása 67 hellyel, 120 ezer példányban jelent meg. Megújult a már tavaly is több, mint 15 ezer letöltést elért applikáció, amely segíti, hogy a minőségi szolgáltatást garantáló balatoni vendéglátók és az igényes vendégek egymásra találjanak.
A helyzet mindazonáltal javult a tavalyihoz képest, amely a mélypontnak tekinthető szakmai szervezetek szerint, a vállalkozók kénytelenek többet fizetni.
Ezek a mai fiatalok nem bírják, hogy 45 fokos konyhákban kell túlórázniuk, inkább elmennek oda, ahol jobban fizetik őket – panaszkodnak a vendéglátósok.
Az ötletgazda magyar vállalkozó biztos abban, hogy nagy üzlet lesz a robotgyártás, ezért fog bele. Ha minden jól megy, idén őszre kész a prototípus.
Szerinte a többi üzlet nincs veszélyben.
Kivéve, ami frissen készült.
Adorjányi Máriusz közgazdászból lett barbecue-guru és szmókerkészítő. Nemcsak megél abból, hogy az evés, étkeztetés határterületein dolgozik, hanem kifejezetten boldog is vele.
Legalább 30 százalékos béremelési ígéret kell a vendéglátásban ahhoz, hogy az ember munkahelyet váltson.
A belföldi turizmus minden korábbi rekordot megdöntött 2018-ban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a tavalyi év első 11 hónapjában a hazai szálláshelyek árbevétele 10 százalékkal nőtt, és a vendégéjszakák száma is történelmi rekordot ért el.
Az ellenőrök egy korábbi panasz miatt vizsgálták az éttermet, a jegyzőkönyvet már csak a parkolóban tudták elkészíteni.