szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

30 millió euró kell ahhoz, hogy megmaradjon a cég.

Az Index szúrta ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülését, hogy bajban van a német központú Vapiano étteremláncot üzemeltető cég: részvényei tavalyi, tőzsdei bevezetésük óta értékük háromnegyedét elvesztették.

A vállalatnak péntekig kell leadni a pénzügyi beszámolóját, és a cég akkor menekülhet csak meg, ha addig a legnagyobb befektetői, a Tschibo és a Wella családok örökösei rábólintanak arra, hogy 30 millió eurós hitellel mentsék ki a céget.

Magyarországon öt Vapiano működik, négy a fővárosban, egy Győrben. Működésének lényege, hogy a vendégek szeme előtt készítik el az ételeket, illetve a fogyasztást intelligens chipkártyán vezetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!