szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 69 éves miskolci férfi a múlt szombat óta nem adott magáról életjelet.

Klaj István egy kis görög halászfaluba, Platamónba ment nyaralni. Fia, aki a Blikknek nyilatkozott, azt mondta, az apja, bár nem beszél nyelveket, úgy döntött, hogy megérdemel egy hét pihenést, és egyedül utazott el.

A miskolci szobafestő múlt szombat óta nem adott életjelet magáról.

A fiúnak sikerült beszélnie egy nővel, aki aznap látta apját a bazárban nézelődni, és azt is tudja, hogy Klaj István vasárnap reggel egy befizetett hajóútra ment volna, a reggeli gyülekezőn azonban már nem jelent meg.

A férfi személyes holmijai a hotelszobájában maradtak, azokat a rendőrség átadta a fiúnak. "Az úszónadrága megvan, szóval nem fürdés közben eshetett baja. A mobilja és a pénze is megvan. A hotelnek sajnos nincsenek kamerái, így nem tudjuk visszanézni, mikor ment ki az épületből. Mindenkivel próbálok beszélni, aki csak szembejön, rengeteg plakátot is kiragasztottam már. Nem tűnhet el nyomtalanul egy ember a föld színéről" – mondta a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!