szerző:
hvg.hu

A lap felteszi a forradalmian merész kérdést: keményebb a gyerekkel otthon, mint dolgozni?

A Bors cikkéből kiderül, hogy nemcsak a nőket, hanem a kutatókat, a pszichológusokat és természetesen a férfiakat is megosztja a kérdés: fárasztóbb-e, amit egy nő otthon végez a baba körül egész nap, mint a munkahelyi feladatok? Az apropót egy brit kutatás adta, amelyben a megkérdezettek 30 százaléka állította, egyértelműen megterhelőbb a nap 24 órájában készenlétben lenni otthon, a gyerek mellett, mint 8 órában teljesíteni a munkahelyen. Mint írják, a felmérés célja az volt, hogy felkészítsék a leendő szülőket, valamint bebizonyítsák azoknak, akik úgy vélik, az otthon lévő anya nem csinál semmit, hogy ez is kemény meló. A Családok Évében ez mindenképpen dicséretes témaválasztás a lap részéről.

A Bors a kiegyensúlyozottság jegyében megkérdezett két anyát is. Az egyikük, a Csengeren élő, öt hónapos fiát otthon nevelő Bernadett azt mondta, sokkal jobban elfárad otthon, mint amikor dolgozott, „de nyilván úgy van vele az ember, hogy úgyis kárpótolja a kisbaba”. Eszter, aki néhány napja adott életet negyedik gyerekének, sokkal stresszesebbnek élte meg a munkáját, mint a gyereknevelést. „Rájuk szeretnék összpontosítani, és nem idegroncsként hazajönni a munkából” – mondta határozottan Eszter.

Ami igazán jövőbe mutató a Bors cikkében, hogy egy apát is megkérdeztek, aki ezt, a magyar társadalomban még meglehetősen idegenül hangzó gondolatot fejtette ki:

Felháborítónak tartom, ha egy férfitársam azt mondja, segít. Ezzel teljesen azt sugallja, hogy például a mosogatás nem az ő dolga, de egye fene, megszánja a párját, és megcsinálja. Nem! A férfinak is ugyanúgy ki kell vennie a részét az otthoni dolgokból, hiszen a gyereket is együtt szerették volna.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
EKINT: az állami tévébe bejutó képviselők követelései jogosak voltak

EKINT: az állami tévébe bejutó képviselők követelései jogosak voltak

A BKK vezérigazgatójának leváltásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

A BKK vezérigazgatójának leváltásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Kollégium gyulladt ki a IX. kerületben, egy ember meghalt

Kollégium gyulladt ki a IX. kerületben, egy ember meghalt

Ingyen adtak múzeumi festményeket a fideszes irodájába

Ingyen adtak múzeumi festményeket a fideszes irodájába