Mint egy filmben: összefogtak a tyúkok, hogy megöljenek egy rókát

Mint egy filmben: összefogtak a tyúkok, hogy megöljenek egy rókát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pórul járt a ravaszdi, ami egy baromfitelepen ólálkodott.

Ha máshonnan nem, a Vukból biztos megvan az a kép, hogy bújnak össze a tyúkok, mikor a rókák vadászni indulnak. És többnyire szegény szárnyasok húzzák a rövidebbet.

Nem így azon a franciaországi baromfitelepen, ahol a tyúkok összefogtak, hogy elintézzék a ragadozót.

Az eset múlt héten történt, a bretagne-i Le Gros Chêne mezőgazdasági iskolában. Alkonyatkor a róka besettenkedett a tyúkólba, de csapdába esett, mikor napnyugtával a fényre érzékeny automatikus ajtók bezárultak. A róka tetemét másnap reggel fedezték fel az iskola diákjai az egyik sarokban, mikor ellenőrizték a tyúkokat.

Pascal Daniel, az iskola igazgatója szerint egyfajta csordaszellem léphetett működésbe, mikor a tyúkok összefogtak, és a csőrükkel agyonverték a rókát.

Az iskola szabad tartású szellemben neveli a tyúkokat, amik így a nap zömét a szabadban töltik, kivéve persze, mikor a tojásaikon kotlanak.

Legutóbb több mint egy éve járt róka a tyúkólban, abból a menetből szárnyasok jöttek ki rosszul. Talán tanultak belőle – tulajdonképpen úgy hangzik a sztori, mint egy animációs film cselekménye: tragédiával, felkészülési időszakkal, dicső győzelemmel.

(Guardian)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások