szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

A világhírű amerikai zenész két közösségi éttermet is üzemeltet, ahol nincs konkrét ára a napi menünek. S ha valakinek egy árva petákja sincs az ebédre, az is jóllakhat.

A zenekarával és szólistaként is sikeres Grammy-díjas gitáros énekes 16 albumot jegyez eddig, csak az együttesével közösen felvett 14 lemezből több mint 130 milliót adtak el. A 13 éves kora óta zenélő, ma 57 éves világsztár pályafutása New Jersey államból indult. Szülőföldjén, Red Bankban nyitotta első, majd Toms Riverben második éttermét a neve kezdőbetűivel jelzett JBJ Soul Alapítvány. Mindkét étterem neve Soul Kitchen Community Restaurant, vagyis Lélek Konyhája Közösségi Étterem.

©

  

Nomen est omen, avagy a név maga az ember –Jon Bon Jovi, aki filantrópként számos jószolgálati program anyagi támogatója, s 2005 óta a Habitat for Humanity Ambassador nemzetközi nonprofit szervezet első alapító nagykövete.  

©

 

A zenész és alapítványa főként az éhség és hajléktalanság problémáinak kezelésére összpontosítja figyelmét. Hogyan működik, és miként segít az embereken a Soul Kitchen-projekt? A háromfogásos menüt kínáló két étterem saját termesztésű helyi és bio alapanyagokból készíti ételeit. A fogásoknak nincs konkrét ára. Azt kérik, hogy aki teheti 20 dolláros támogatással járuljon hozzá étkezésenként a program fenntartásához. Míg azok, akiknek ez nem áll módjában, illetve egyáltalán nincs pénzük, díjtalanul ehetnek az étteremben. Viszont önkéntes munkájukkal segíthetik az alapítványt, dolgozhatnak az éttermek konyhájában, a farmon és a kertészetben.

©

A Lélek Konyhájában mindenkit méltósággal és tisztelettel kezelnek, és igyekeznek egy értékteremtő közösségbe integrálni. A Soul Kitchen honlapján az is kiderül, hogy eddigi több mint 106 ezer menüt szolgáltak fel a vendégeknek, akiknek 54 százaléka fizető/adományozó volt, míg 46 százaléka rászoruló, önkéntes munkát felajánló. 

Mondanunk sem kell, asztalfoglalás nem szükséges, mindenkit szeretettel várnak és az érkezés sorrendjében szolgálnak ki.

©

  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél