Tengerimalacból készítenek fagylaltot Ecuadorban

Az alkotója most disznó- és rákízű finomságok bevezetését tervezi.

  • hvg.hu hvg.hu
Tengerimalacból készítenek fagylaltot Ecuadorban

A tengerimalac kedvelt eledel Dél-Amerikában, Peruban, Bolíviában és Kolumbiában is előszeretettel fogyasztják. Ecuadorban is sokszor az asztalra kerül némi krumpli és mogyorószósz társaságában, de egy ideje már fagylaltként is árusítják – írja az AP News.

A receptet María del Carmen Pilapaña családja találta fel. Bár eleinte nem hittek az ötletben, ma már kizárólag ennek az árusításából élnek.

A tengerimalac-fagyi úgy készül, hogy pástétomot készítenek az állat húsából, majd tejet és tejszínt adnak hozzá, és lefagyasztják. Az AP cikke szerint olyan íze van, mint a csirkének.

Carolina Páez, a quitói Katolikus Egyetem antropológusa szerint a tengerimalac nagyon fontos táplálék Ecuadorban, főleg azért, mert magas a fehérjetartalma. Elmondása szerint semmi meglepő sincs abban, hogy fagylaltként is elérhetővé teszik.

Pilapaña a hírügynökségnek elmondta, a tengerimalac-fagylalt csak a kezdet, már gondolkoznak, hogy rákból, csirkéből vagy disznóból is készítsenek hasonlót.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.