szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szervezők szerint a tönkretett plakát azt mutatja: foglalkozni kell még ezekkel a témákkal.

Csütörtökön hajnalban megrongálták az ARC kiállítás egyik, Kompromisszum című plakátját.
Az eredeti alkotáson egy szivárványzászlós Nagy-Magyarország térkép található.
"Egy kép a kiállításról, amit egy ma hajnali "kiállításlátogatói reakció" meg akart semmisíteni. Természetesen a kiállítás képeivel kapcsolatos, a képek jelentését és állapotát tiszteletben tartó, befogadói reflexiókkal nincs dolgunk, de ez, a képeken látható beavatkozás egyértelműen más természetű" - írták a szervezők a Facebookon.
Hozzátették, a kiállítás utolsó, pár napjára megerősítik a terület őrzését. Igyekeznek a rendelkezésükre álló pár napban helyreálltani az eredeti pályamunkát.
"Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon."

Csütörtökön hajnalban megrongálták az ARC kiállítás Kompromisszum című plakátját. A fotók alapján úgy tűnik, a képet felgyújtották, majd a fehér részére felfújták, hogy a "holokauszt is vicces volt".

Az eredeti alkotáson egy szivárványos Nagy-Magyarország térkép található.

"Egy kép a kiállításról, amit egy ma hajnali "kiállításlátogatói reakció" meg akart semmisíteni. Természetesen a kiállítás képeivel kapcsolatos, a képek jelentését és állapotát tiszteletben tartó, befogadói reflexiókkal nincs dolgunk, de ez, a képeken látható beavatkozás egyértelműen más természetű" – írták a szervezők a Facebookon.

Hozzátették, a kiállítás utolsó, pár napjára megerősítik a terület őrzését. Igyekeznek a rendelkezésükre álló pár napban helyreállítani az eredeti pályamunkát.

Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon

– írták a bejegyzésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Ujjlenyomat-olvasós bankkártyákat adna ki a Samsung és a Mastercard

Ujjlenyomat-olvasós bankkártyákat adna ki a Samsung és a Mastercard

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat