szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főszereplők egymás androgün ikertestvérei.

Greta Gerwig rendező árulta el a Hollywood Reporternek, hogy Timothée Chalamet azért kapta meg Laurie szerepét a decemberben érkező Kisasszonyokban,

mert jóképű, de gyönyörű is egyben.

Gerwig a Teen Vogue Summit rendezvényen beszélt arról, hogy szerette volna feltárni a főszereplőkben, Jóban és Laurie-ban rejlő androgünitást.

Van egy kis finom gendertéma abban, hogy Laurie egy fiú, akinek női neve van, Jo pedig egy lány férfi névvel. A filmben ruhát cseréltettem velük, és ők ketten egymás androgün ikertestvérei.

A szereplők kiválasztása során a rendező számára egyértelmű volt, hogy Chalamet-t akarja a szerepre, mert “jóképű, de gyönyörű is”. A Jót játszó Saoirse Ronan esetében is ugyanez volt a döntő szempont: "Saoirse gyönyörű, de jóképű is."

A lánytestvérekről, szerelmeikről és felnőtté válásukról szóló klasszikus amerikai regény adaptációjában játszik még Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep and Laura Dern is. A film karácsonykor kerül a mozikba.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!