szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

25 évvel ezelőtt, 1994. november 13-án nyerte meg első Forma-1-es világbajnoki címét Michael Schumacher. A 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett autóversenyző menedzsere, Willi Weber felevenítette az első siker körülményeit, és arról is beszélt, hogy Schumi felesége, Corinna, nem engedi őt barátja közelébe.

A győzelem az után jött, hogy az ausztráliai Adelaide-ban Schumacher összeütközött legnagyobb riválisával, a brit Damon Hillel. „Amikor Schumui Benettonja mozgásképtelenné vált, úgy gondoltuk, annyi az esélyeinknek. Viszont később Hill is kiállt, és így Schumi lett a világbajnok” – mesélte az Express című lapnak adott nyilatkozatában Weber, aki azt is hangsúlyozta, a világbajnoki győzelem azért is nagyon fontos volt, mert Schumacher volt az első német, akinek ez sikerült.

Weber arról is beszélt, hogy a brit sajtóban Schumacher volt az elsőszámú közellenség, különösen az után, hogy közölte, nem tiszteli Damon  Hillt. „Később ezt a mondatát visszavonta Michael, és össze is barátkozta Hillel” –  mesélte.

Azt is elmondta, hogy a balesetben súlyosan megsérült Schumacher felesége, Corinna, nem engedi őt oda barátjához. „Nem tudom, hogyan halad a rehabilitációval. Nagyon szeretném tudni, hogyan van, szeretnék újra kezet fogni vele. De Corinna nem engedi, valószínűleg attól fél, hogy azonnal rájövök, mi a helyzet, és mindet nyilvánosságra hozok. De bízom abban, hogy Michael felépül, mert ő egy harcos, aki kihasználja azt is, ha csak egyetlen esély van. Nem lehet ez a vég. Bízom benne, és biztos vagyok abban, hogy látjuk még újra őt” – mondta a most 72 éves ex-menedzser.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Az állam átvette a trieszti kikötőt