szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kerényi Miklós Gábor botránya után összehívtak egy színészi fórumot, ott bukhatott ki a Gothár-ügy.

A Blikk információi szerint Kero, aki két évvel ezelőtt botrányos körülmények között távozott a Budapesti Operettszínháztól, több színház művészeit megkereste az utóbbi időben, hogy szerepeljenek a Szegedi Szabadtéri Színház egyik jövő nyári bemutatójában.

A Katona színészei közül többen vacilláltak, merjék-e vállalni a felkérést, ezért egy színészfórumot hívtak össze a színházban, hogy megbeszéljék, szabad-e Kerényi Miklós Gáborral együtt dolgozni.

A Gothár-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.

„Hosszú ideig fejtegették, hogy vajon a Maros Ákos által felhozott vállfás ügy, azaz, hogy állítólag azzal fenyítette meg a rendező a táncost, illetve az, hogy két éve többen zaklatással vádolták meg Kerót, milyen hatással lehet arra a színészre, aki együtt dolgozik vele. Aztán egyszer csak robbant a bomba, az egyik színésznő megszólalt, hogy talán előbb a saját házunk táján kellene rendet tenni” – tudta meg a lap egy a színházhoz közel álló informátortól, aki szerint ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára kiderült, Gothár Péter Kossuth-díjas rendező zaklatta a kolléganőt.

A vezetőség ezek után hívta össze a vizsgálóbizottságot, amely megállapította, a Nemzet Művésze „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

Gothárt, igaz, ekkor még nem lehetett tudni, hogy róla van szó, azonnali hatállyal kirúgták, mára már a nevét is eltávolították a Katona oldaláról, ahogyan levették a Hóhérok című, legjobban menő előadását is.

Gothár Péter nyáron leforgatott filmjét, a Hét kis véletlent ennek ellenére tervezik bemutatni. „Elkészült az első kópia a filmből, amelynek a bemutatóját eleve tavaszra, de még inkább őszre tervezzük” – jelentette ki Pataki Ági, a film egyik producere, aki nem tudja, befolyásolja-e a bemutatót az, ami az elmúlt napokban történt, illetve ami kiderült a rendezőről.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Gothár Péter bevallotta, "elfogadhatatlan módon" közeledett egy kolléganőjéhez

A Katona József Színház elbocsátott rendezője szerint egy éve történt az eset, amely miatt bocsánatot is kért. A fővárosi színház tegnapi közleménye ennek ellentmond, ők ugyanis több sértettről írtak. A Színház és Filmművészeti Egyetem közleménye szerint náluk az intézményben tanító Gothár maga kezdeményezett etikai vizsgálatot.

V.É. Kult

A Me Too berúgta a Katona József Színház ajtaját

De a színház inkább bezárkózott. Kedd reggel száraz, szűkszavú közleményt adtak ki. Meg kellett tenniük valamit, valakik érdekében, valaki ellen. És senki se akarjon többet tudni. De ez azért nem ennyire egyszerű.

Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói

Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz