szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majdnem belőle lett a vacsora. A küzdelmet végül az emberek döntötték el.

Nagyon rosszul sült el egy fehérfejű rétisas élelemszerzésre irányuló próbálkozása. A múlt héten Kanada partjainál történt esetről azért tudunk, mert néhány lazachalász épp arra járt, és szemtanúja volt a sas és a polip találkozásának. Egész pontosan annak, hogy hiába a sas csapott le a polipra, az utóbbi próbálta megfojtani a madarat.

A halászok elmondták, eleinte bizonytalanok voltak, hogy beavatkozzanak-e a természet dolgába, hiszen az mégis csak az erősebb túléléséről szól, de aztán nem volt szívük végignézni, ahogy a polip megfojtja a fehérfejű rétisast, így kiszabadították a csápjai közül. Az akciót mindkét állat túlélte.

A polipszakértő szerint egyébként nem meglepő, ami történt, hiszen ha valami közel van a víz felszínéhez, és a polip épp arra jár, akkor az a valami élelemnek minősül számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomozók jelentek meg Galambos Lajosék házánál

Nyomozók jelentek meg Galambos Lajosék házánál

Szász János: "Mintha katonai junta szállta volna meg az SZFE-t"

Szász János: "Mintha katonai junta szállta volna meg az SZFE-t"

1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában

1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában