szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sikerült bezsákolni a macskát, kiskorú veszélyeztetése árán.

Kínában vették fel azt a jelenetet, amelyben egy nagymama, egy hétéves kisfiú és egy macska játsszák a főszerepet. Az állat az ötödik emeletről esett ki, de megkapaszkodott az alatta lévő erkélyen. A gazdája, Tang asszony gyorsan cselekedett:

hétéves unokájára kötelet erősített, kezébe nyomott egy zsákot, és leeresztette a macskáért.

A művelet, amelyet az utcáról rémült járókelők figyeltek, sikerrel járt, a gyermek bezsákolta a macskát, a nagymama pedig visszahúzta.

A helyi önkormányzat szóvivője a sajtónak azt mondta, hogy megrovásban és nevelésben részesítették Tangot, akinek viselkedése szerinte felelőtlen volt. Elmondta azt is, hogy a kisfiú kitűnő tanuló, szülei másik városban dolgoznak, így nagyszüleivel él.

A BoredPanda híréből nem derül ki, miért nem csöngettek be az alattuk lakókhoz, hogy visszakérjék a macskát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!