szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most már Anna hercegnő és Eduárd herceg is beszállt az üzengetésbe.

Harry herceg és Meghan Markle múlt héten bejelentett kivonulása után nagy sebességre kapcsolt a válságkezelés a Buckingham-palotában. A hétfői nap során talán mutatkozik majd némi közeledés az álláspontok között, miután Erzsébet királynő sürgős megbeszélésre rendelte magához Harryt, Vilmost és Károlyt, a már Kanadában tartózkodó Meghan Markle pedig várhatóan telefonon csatlakozik majd.

A helyzetet azonban a királyi család többi tagja sem hagyja szó nélkül. Brit sajtóértesülések szerint Anna hercegnő és Eduárd herceg – Erzsébet királynő második és negyedik gyereke – is szorgalmazza a királynő magántitkárának a lemondását, Sir Edward Young ugyanis szerintük nem kezelte jól sem a szexbotrányba keveredett András herceg, sem Harry hercegék ügyét. A Sunday Times szerint Edward Young cserben hagyta a királynőt, mert nem mondott el dolgokat Károlynak, Vilmosnak és Harrynek, ha úgy gondolta, hogy nem tetszenének nekik. A lap szerint most a két éve a poszton lévő magántitkár lehet a bűnbak.

Sir Edward Youngnak egyébként fontos szerepe lesz a hétfői családi egyeztetésen is. Ez lesz az első alkalom, hogy Harry szemtől szemben beszél majd a családtagjaival a múlt heti bejelentés óta.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Harry és Meghan: ez a szakítás lesz a végső?

A feszültség, aminek eddig csak jelei voltak a királyi családon belül, most már nyilvánvaló: Harry herceg és Meghan Markle a jövőben visszalépnek uralkodói családban rájuk háruló kötelezettségektől, és dolgozni fognak. Az viszont még nem világos, hogy mennyire lesz működőképes az új hibrid modell, amellyel a Sussexék próbálkoznak, hogy szabaduljanak a királyi kötelékekből. Mint ahogyan az sem, hogy mihez kezd ezzel a problémával a monarchia.