szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszokta új otthonát és a környéket is a 87 éves, újra agglegény életet élő Vitray Tamás. Egykori tanítványa sokat segít neki.

Vitray Tamás 32 évnyi házasság után válik Kállay Bori színésznőtől, és tíz hónapja költözött el közös házukból, Gödről. Most Óbudán lakik, és új életét többek közt egykori tanítványa, Máté Kriszta segíti.

„Abszolút tartjuk a kapcsolatot, sőt amióta Tanár úr a városba költözött, többet találkozunk, hiszen Göd messze volt, most pedig csak néhány sarokra lakik tőlünk" – mondta a műsorvezető Blikknek. Máté 1993-tól négy éven keresztül járt Vitray Tamás osztályába a színművészeti egyetemen, utána pedig mellette maradt tanársegédként. A tanár-diák kapcsolat tiszteletteljes barátsággá nemesedett és tart a maga módján több mint huszonöt éve.

„Tavaly március óta élek egyedül, amit novemberig sikerült titokban tartani. De voltam már máskor is agglegény a három házasságom során. Az első és a második között is egyedül voltam két évig. Nem vagyok társaságkedvelő ember, jól érzem magam így" – mondta Vitray, akinek ugyanakkor jól esik a régi diákok szeretete.

Máté Kriszta hetente szakít időt egy-egy „randevúra”. Segített megismerni a környéket Vitraynak, így már kedvenc törzshelyeik is vannak. Mint mondja, Vitray nagyon fontos ember az életében, kikéri a tanácsát, véleményét, szakmai dolgokban is mindent megbeszélnek. „Ritka kincs, ha valakinek van egy Vitrayja!”

Nem Máté Kriszta az egyetlen volt diák, aki ma is tartja a kapcsolatot a 60 évnyi munka után visszavonult televíziós legendával. Vitray első saját osztályába járt Holló Márta, Batiz András, Jáksó László, Marsi Anikó, Kolosi Péter, Mester Ágnes és Keleti Andrea is. Korábban úgy nyilatkozott Vitray, hogy „gondnokság alá helyezte” őt ez az első évfolyam, vigyáznak rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp hercegre egy eddig nem látott fotóval emlékezik az unokája

Fülöp hercegre egy eddig nem látott fotóval emlékezik az unokája

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél