szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Varsányban megalakult a Nógrádi Polgármester Asszonyok Közössége, hogy rendszeres találkozókon beszéljenek meg témákat, amelyek foglalkoztatják őket. Legelső meetingjük alkalmával egy divattanácsadó véleményét kérték ki.

Varsány polgármestere, Kanyó Judit Facebookon jelentette be, hogy miután Nógrád megye 131 településén 35 nőt választottak meg polgármesternek tavaly októberben, ideje volt összefogniuk, és megalakítaniuk a közösségüket.

Kanyó azt írja: „A nőknek helyük van a politikai életben! Azoknak legalábbis biztosan, akik elég erőt, tehetséget, energiát éreznek magukban ahhoz, hogy egy faluközösség érdekében és annak boldogulására, javára tevékenykedjenek, s ezt úgy képesek tenni, hogy mindez számukra nem teher, hanem megtisztelő feladat. Ahogyan a férfiakra igaz, úgy a nőt sem a női mivolta, hanem a tudása, komolysága, lelkiismeretessége, hozzáértése, rátermettsége teszi alkalmassá a politikai pályára.”

A Nógrádi Polgármester Asszonyok Közösségét valószínűleg úgy kell majd elképzelni, mint egy munkacsoportot, a községvezető posztja szerint rendszeres találkozásokon fogja ez a 35 polgármester „kibeszélni” azokat a témákat, „ami éppen aktuális, ami foglalkoztat bennünket”.

Legelső alkalommal – az „Esélyteremtés Nőknek Nógrádban” nevű projekt keretében – a külső megújulás került terítékre, ezért meghallgatták Schiffer Miklós stílusszakértő tanácsait, mondván: „a jó megjelenés fél siker”. A divattanácsadó szerint érdemes a mediterrán országok lakóinak öltözködési stílusát figyelemmel kísérni, mert ezek az emberek „kifelé élnek, sok időt töltenek a köztereken és társaságban, ezért a vizualitás nagyobb hangsúlyt kap a kultúrájukban”.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak