szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felkarolják a sokszínűséget.

Éppen holnap lesz egy éve, hogy színes ceruzákkal üzent az IKEA a melegeket kirekesztő Kövér Lászlónak, a május 17-i homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapra pedig idén szivárványszínű bevásárlótáskát dobott piacra a cég.

Mint írják, "ez nem táska, hanem állásfoglalás".

Hozzáteszik, hogy a táskák eladásából származó teljes bevételt olyan programok és szervezetek számára ajánlják fel, amelyek krízishelyzetben lévő LMBTQ+ személyeket támogatnak.

A cég – a Pride-hónaphoz igazítva – korábban már több országban is elindította ezt az akcióját, tavaly pedig össztűz alá került a lengyel IKEA, amiért kirúgta egy, a melegjogok melletti kiállást kritizáló alkalmazottját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!