szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az ITM kárpótlása a koronavírus miatt elmaradt iskolai kirándulásokért.

Augusztus végéig terjesztik ki az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztály- és tanulmányi kirándulások – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az ingyenes vonatozás ugyanakkor nem kötetlen, csak a határozatban tételesen felsorolt úti célok felkeresése esetén jár. Az ország sok pontjára lehet eljutni így is, például Pécsre, Tatára vagy Budapestre. Összességében az országos múzeumok és tagintézményeik mellett több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni.

A díjmentes vasúti utazás az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali iskolai oktatásban részt vevő tanulói, és minden tizedik diák után egy kísérőnek biztosítható az iskola által szervezett csoportos utazáskor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!