szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A csütörtökön meghalt szöuli polgármestert a hírek szerint feljelentette a titkárnője szexuális zaklatás miatt. Pak Von Szun, mielőtt eltűnt, búcsúlevelet hagyott a lányának.

Bár a hivatalos források még nem erősítették meg, de minden jel arra utal, hogy öngyilkos lett Pak Von Szun, Szöul polgármestere. Pak eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget; a hatóság a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelzései alapján jelölték ki a kutatás helyét. Végül – helyi idő szerint csütörtökön későn éjjel – Dél-Korea fővárosának északi részén, egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet.

A The Korea Times szerint egyik titkárnője szerdán feljelentette a polgármestert sorozatos szexuális zaklatásért. A nő azt állította, hogy Pak többször megérintette, illetve üzeneteket küldött neki egy applikáción keresztül. A titkárnő emellett azt is mondta, hogy a városházán más nők is elszenvedték a férfi hasonló közeledését.

Pak a hírek szerint üzenetet hagyott a lányának, mielőtt eltűnt. Azt írta:

Mindenkitől elnézést kérek és köszönöm, hogy velem voltatok az életem során. Bocsánatot kérek a családomtól, amiért szenvedést okoztam nekik. Hamvasszatok el és temessetek a szüleim mellé. Üdvözlet mindenkinek!

Pak ügyvéd, egyben emberi jogi aktivista volt. Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezette, tavaly júniusban harmadszor választották meg polgármesternek. A The Korea Times szerint jó esélyekkel indulhatott volna a Demokrata Párt színeiben a 2022-es elnökválasztáson.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok

Shane Tusup: Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem

Shane Tusup: Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem

Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban

Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban