szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Horvátországba belépés előtt mindenkinek regisztrálnia kell magát egy formanyomtatványon, ami miatt több órás torlódás alakult ki a határon. A magyar rendőrség azt tanácsolta, aki teheti, kerüljön Szlovénia felé vagy regisztráljon indulás előtt. Megnéztük, azzal sem nyerni sokat.

Hatalmas sor alakult ki szombaton Letenyénél, mert a vakációra Horvátországba belépőknek ki kell tölteni egy regisztrációs űrlapot. Az adatszolgáltatás kötelező, és itt lehet megtenni online, ha valaki Horvátországba indulna.

Logikus lenne azokat külön kezelni, akiknek már nem kell töltögeti a nyomtatványt. Mivel a rendőrség szerint az M70-es autópályáig ért a sor, szombaton nem sok esély volt külön választani azokat, akik előre elvégezték a feladatot.

Szombaton napközben csaknem 2 órás várakozással lehetett csak bejutni a szomszédos országba az elsőszámú határátkelőnél. A rendőrség kérte az arra utazókat, hogy inkább kerüljenek Szlovénia felé, ahol nem volt torlódás.

Takács Tivadar, a Zala megyei rendőrség szóvivője a hvg.hu-nak azt mondta, szombat délután már mérséklődött a tömeg, 40 percet kell nagyjából várni. Azoknak, akik előre kitöltötték a formanyomtatványt online – ami nagyjából öt percet vesz igénybe – nincs külön sáv, de legalább a kitöltés idejére nem kell pluszban várakozniuk, illetve a többieket sem tarják fel.

A horvátok egyébként is szigorítottak a határok átlépésénél és kötelezővé tették a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben miután rekordszámú 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Borzalmas bukás után mesterséges kómában van a kerékpáros holland bajnok

Borzalmas bukás után mesterséges kómában van a kerékpáros holland bajnok

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire

Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire