szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A területen mindig sok a szúnyog, de a kedvező nyár miatt most még több a rovar.

Úgynevezett szúnyogtornádót sikerült levideózni Oroszország keleti részén, a Kamcsatka-félszigetnél. Az Index által bemutatott jelenség nem kitaláció, tényleg létezik ilyesmi: a tornádószerű képződmény a szúnyogok párzási rituáléjának része. Ilyenkor akár több százezer hím verődhet össze, hogy a nőstények közelébe jusson.

Oroszországnak ezen a részén egyébként mindig sok a szúnyog, de az idei szokatlanul meleg nyár miatt sokkal több a rovar.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Élet+Stílus

Szúnyogból is több lesz a klímaváltozás miatt

A klímaváltozással több lesz a szúnyog, a kutatók a lakosság segítségét kérik például az ázsiai tigrisszúnyogokkal kapcsolatos információk gyűjtéséhez - mondta Garamszegi László, a MTA Ökológiai Kutatóközpontjának igazgatója.

Serdült Viktória - Szlavkovits Rita Élet+Stílus

Úgy érzi, sok a szúnyog? Míg így irtunk, ez így is marad

Idén már nem lehet a levegőből kémiai anyagokkal irtani a szúnyogokat. Igaz, a szakemberek már jó ideje erősködnek, hogy a permetezés csak tűzoltásra jó, helyette a Nyugat-Európában évtizedek óta sikeres biológiai gyérítést kellene alkalmazni. A módszer meghonosítására bőven lett volna lehetőség, ehhez képest gyakorlatilag semmi nem történt.

Megtalálhatták az első bolygót, ami a Tejútrendszeren kívül van

Megtalálhatták az első bolygót, ami a Tejútrendszeren kívül van

33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál