szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elnézést kért a BBC vezérigazgatója, Tony Hall azért, mert egy júliusi műsorban egy fehér férfi a „nigger” szót használta a brit közszolgálati médium egyik műsorában. A BBC egy ideig helyesnek tartotta döntését, mert azzal illusztrálni kívánt egy feketék elleni rasszista támadásról szóló beszámolót.

A BBC szerint közel húszezren tiltakozta az „n-szó” használata miatt, s most Tony Hall azt mondta, a Bristolban végrehajtott rasszista támadásról szóló híradásban másképpen kellett volna tájékoztatni a nézőket. „A jószándék ellenére elismerem, hogy rossz érzést okoztunk sok emberben. Elfogadjuk, hogy a BBC-nek másképpen kellett volna tájékoztatnia, s sajnálatomat fejezem ki a történtek miatt. Tovább fogjuk szigorítani a durva szavak használatát szabályozó előírásainkat. Mindenkinek el kell ismernie, ha hibázott. Mi most hibáztunk” – mondta Hall.

A BBC az után kért bocsánatot, hogy távozott a médiumtól az egyik tehetséges fiatal fekete műsorvezető, a DJ Sidemanként ismert David Whitely. Ő úgy fogalmazott, hogy az incidens az egész fekete közösséget arculcsapásként érte.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt

Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt

Szlovén tévétársaságot vett a TV2 Csoport

Szlovén tévétársaságot vett a TV2 Csoport

A kőkorszak örök: 60 éve rajzolja karikatúránkat Frédi és Béni

A kőkorszak örök: 60 éve rajzolja karikatúránkat Frédi és Béni