szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehetőség szerint ügyelni kell a távolságtartásra is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
Kedves Hallgatónk!
A PTE BTK elkötelezett a járványügyi védekezés tekintetében. A 2020/2021-es tanévben újrainduló jelenléti oktatás azonban fokozott felelősséget ró a hallgatókra is.
Saját és társaink egészségét szem előtt tartva az őszi szemeszterben (a 9/2020. Dékáni Utasítás értelmében) a PTE BTK campusain kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése, valamit lehetőség szerint ügyelni kell az 1,5 méteres távolság betartására.
Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Fokozott elővigyázatossággal indul az oktatás a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán.

Az intézmény nemrég honlapján tette közzé, hogy a csütörtöktől hatályos dékáni utasítás értelmében a kar campusain

kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése, valamit lehetőség szerint ügyelni kell az 1,5 méteres távolság betartására.

Mint nemrég megírtuk, a PTE gólyatáboraiban három koronavírus-fertőzött is volt. A diákok védelme érdekében a PTE az összes további gólyatáborát lemondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rosszul rögzített gyerekülés miatt halhatott meg egy kisfiú

Rosszul rögzített gyerekülés miatt halhatott meg egy kisfiú

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket