szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután két tábor résztvevői között is találtak fertőzötteket, az egyetem lefújta a többi eseményt. A tünetmentes, de koronavírusos gólyák akár egy napig is együtt lehettek a többiekkel.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Két fiatalnál is kimutatták a koronavírus-fertőzést a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sikondai gólyatáborában – írja a Bama. Több mint 150-en voltak a rendezvényen, közülük 43-an kerültek karanténba.

A PTE egy másik, bodajki gólyatáborában is találtak egy koronavírus-fertőzöttet. Ezért

a diákok védelme érdekében a PTE az összes további gólyatáborát lemondta.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának honlapjára szerdán kikerült egy közlemény, amely szerint a táborba lépéskor a hallgatók érintésmentes testhőmérséklet-mérésen, valamint előszűrésen vettek részt. A tábor területére kizárólag az említett vizsgálatok alapján egészséges, koronavírus tüneteit nem mutató személyek léphettek be.

Arról is beszámoltak, hogy a tábor területére belépett gólyákon – ha nem rendelkeztek öt napnál régebbi, igazolt negatív teszttel – molekuláris biológiai vizsgálatot végeztek. A három tünetmentes hallgatónál ez mutatta ki a koronavírust. A Bama szerint ennek az eredményére viszont akár egy napot is várni kellhetett, addig pedig akár másokat is megfertőzhettek az érintettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban