szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rapper komoly Covid-edukációba kezdett.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Majka is elkapta a koronavírust – ahogy ő fogalmazott: „ezt a rohadék fos vírust” –, és mint ígérte, folyamatosan tudósít a betegség lefolyásáról. A legfrissebb videójából kiderül, hogy a tünetei némileg enyhébbek, de elismerte, hogy a betegség sok erőt kivesz az emberből.

Egészségügy-szakmailag biztosan van kifogásolni való az eszmefuttatásában, de az biztos, hogy személyes tapasztalatokra épít, és sokkal kimerítőbben válaszol a nézői kérdésekre, mint az operatív törzs.

Majka nem kímélte az oltáselleneseket, akik ellen kisebb kirohanást intézett. Szerinte sokan poliitkai kérdést csinálnak a védőoltásból vagy összeesküvés-elméleteknek hisznek, és mint mondta, „nagyon könnyű átverni az embereket, akit lehet, azt át is vernek”. Ezen a ponton élt egy szemléletes hasonlattal, miszerint „a nyájimmunitás egyik verziója, amikor a birka nép tovább viszi a hülyeséget.” Szintén elítélte azokat, akik a koronavírus létezését vagy veszélyét tagadják. „Azért veszélyes, mert nem tudni, hogy kinél mit idéz elő, kinek a szervezete hogy reagál. Ezért nem szabad elbagatellizálni” – mondta.

Majka szerint a vírus arra mindenképp megtanított, hogy mossuk meg a kezünket, és ha betegek vagyunk, figyeljünk oda a környezetünkre, és húzzunk fel egy maszkot.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, hogy jobban elfogadjuk a védőoltást, ha nő az orvos

Kiderült, hogy jobban elfogadjuk a védőoltást, ha nő az orvos

Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát