szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az együttes 1981-ben turnézott Argentínában, ahol találkoztak az ország szupersztárjával.

A Queen a The Game című lemezével turnézott Argentínában 1981-ben, és olyan dalokkal vették le a rajongókat a lábukról, mint a Crazy Little Thing Called Love vagy az Another One Bites the Dust. A Buenos Aires-i stadionban 300 ezer ember volt kíváncsi rájuk.

Freddie Mercury viszont kíváncsi lett az ország futballhősére, az akkor 21 éves Diego Maradonára, akivel egy partin találkozott először, és bár sokakkal ellentétben ő nem igazán értett a focihoz, nagyon jól kijöttek egymással. Mercury pedig meghívta Maradonát, hogy lépjen színpadra velük.

Ez meg is történt, őrületbe kergették a közönséget, a nagy pillanatot pedig egy mezcserével koronázták meg. Ennek az eredményét láthatjuk azon a képen, amelyet most Maradonára emlékezve Brian May közzé tett a Facebook-oldalán.

R.I.P. DIEGO MARADONA Set football alight - a legend gone too soon. Condolences to family, friends and fans. BBC...

Posted by Brian May on Wednesday, 25 November 2020

A képek ugyanakkor nem kevés vihart is kavartak, Maradonát ugyanis bírálták amiatt, hogy a brit zászló színeit öltötte magára, lévén, hogy a két ország viszonya a falklandi háború miatt nem volt olyan barátságos. Maradona azzal védekezett, hogy a fotók legalább egy hónappal a konfliktus kirobbanása előtt készülték, és egy évvel a háború kitörése előtt.

Amikor Freddie Mercurynak vetették fel, hogy micsoda demagóg dolog volt mezt cserélni Argentína legnagyobb sportlegendájával, a Queen énekese annyit mondott: ez nevetséges.

Rohadt nehéz Diego Maradonának lenni

Egyszerre kell cipelnie a nagyságot és a bukást, de ebből csak a botrány látszik. Az viszont premier plánban.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát