szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jair Bolsonaro nagyon büszke a katonai múltjára.

Jair Bolsonaro brazil elnök néhány miniszterével közösen készül ejtőernyős ugrásra. Ezt a katonai múltjára büszke 65 éves politikus a Facebook-oldalán jelentette be.

"Januárra-február elejére ejtőernyős ugrást tervezünk itt, Brazíliavárosban. Szeretném felidézni boldog szolgálati éveimet a deszantosoknál" – közölte Bolsonaro. Hozzátette, hogy meghívta az eseményre kabinetje katonaviselt tagjait. Ezzel összefüggésben többek között Fernando Azevedo e Silva védelmi minisztert, Eduardo Pazuello egészségügyi tárcavezetőt, valamint kabinetfőnökét, Luiz Eduardo Ramost említette.

Azt is mondta, a parancsnoki szellemet erősítő közös ugrást egy munkaszüneti napra tervezik, hogy senkinek se kelljen elszakadnia hivatali kötelességeitől. Hozzáfűzte, hogy a brazil Embraer cég gyártotta KC-390-es katonai szállítógép fedélzetéről terveznek ugrani.

Bolsonaro, aki 1977-ben diplomázott Agulhas Negras katonai akadémiáján, a hadsereg tüzérségi, illetve ejtőernyős-alakulatainál teljesített szolgálatot. Századosi rangban szerelt le 1988-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön