szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nő romantikus ajándékként kapta a férjétől a zsiráfvadászatot.

„Mit gondoltok, mekkora egy zsiráf szíve?” – írta a 32 éves Merelize Van Der Merwe a Facebookon egy kép mellé, amin egy zsiráf szívét tartja a kezében.

A nő posztja bejárta a világsajtót, az állatvédők haragja pedig rázúdult a dél-afrikai nőre. A Telex cikke szerint a zsiráf megölését Van Der Merwe romantikus Valentin-napi ajándékként kapta a férjétől. A 17 éves hím fekete zsiráf bőréből szőnyeget szeretne készíttetni.

A nő ötéves kora óta vadászik, saját bevallása szerint eddig mintegy 500 állatot lőtt le. Miután kitört a botrány, Van Der Merwe arra hivatkozott, hogy még jót is tett a zsiráf kilövésével, mert így egy fiatal zsiráfbika veheti át a helyét a csordában, frissítve annak genetikai állományát. Szerinte, ha betiltanák a vadászatot, az állatok értéktelenné válnak és kihalnának. Úgy gondolja, a trófeavadászok tulajdonképpen védik az állatokat.

A szakértők teljesen ellentétes véleményt fogalmaztak meg, szerintük a trófeavadászat nem természetvédelmi eszköz. A PETA munkatársa, Elisa Allen ennél is továbbment. Azt mondta, hogy aki megöl egy érző lényt, kivágja a szívét, és erre büszke, az szociopata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában