szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Országos Vérellátó Szolgálat ezért leginkább intézeti véradásokat szervez a következő időszakban.

„Adjunk vért, ne halogassuk! – most szükség van rá” - ezzel a szlogennel próbálja felhívni a figyelmet a véradás fontosságára a Vöröskereszt a járvány alatt is. Az ATV-nek nyilatkozó szakemberek szerint erre azért van szükség, mert a túl hosszú karantén, az iskolák bezárása és az otthoni munkavégzés miatt egyre kevesebb egészséges donor akar vért adni.

Szatmári Margit, a Vöröskereszt véradó koordinátora elmondta, a középiskolák és az egyetemek bezárása miatt az összes tavaszi és őszi véradásuk elmaradt.

„Most úgy tűnik, hogy ebben az évben is így indulunk" – tette hozzá.

A Vöröskereszt munkatársai a munkahelyeken sem igen találnak donort, mert a munkavállalók jelentős része home office-ban dolgozik.

A véradások továbbra is biztonságos körülmények között zajlanak, a véradótérben legfeljebb öt fő tartózkodhat. Emiatt ugyanakkor sokkal lassabban halad a véradás a megszokottnál. Megemelkedett viszont a kalóriapótlásra fordítható utalvány összege: mostantól 1000 forintért vehetnek élelmiszert rajta a donorok.

Az Országos Vérellátó Szolgálat ezért leginkább intézeti véradásokat szervez a következő időszakban. Arra is figyelmeztetnek, hogy a harmadik hullámban egyre több a koronavírus fertőzött, a gyógyultak közül azonban egyre kevesebben iratkoznak fel plazmaadásra, ezért kérnek mindenkit, aki legalább három hete meggyógyult, jelentkezzen plazmadonornak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a Huawei első autója

Megérkezett a Huawei első autója

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét