szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Major nevű eb állítólag már korábban is megkergette a fehér házi személyzet tagjait.

Két hónapig sem szaladgálhatott a washingtoni Fehér Ház gyepén Joe Biden amerikai elnök két kutyája, Major és Champ: a január 25-én beköltözött ebeket egy harapási ügy nyomán a múlt héten visszazsuppolták a Delaware állambeli Wilmingtonba, a Biden család otthonába – adta hírül a CNN.

Hogy újra költözniük kellett a kutyáknak, a hírportál értesülései szerint a hároméves Major hibája. A németjuhász, amelyet 2018 novemberében fogadtak örökbe Bidenék egy delaware-i állatmenhelyről, már korábban is gyakran viselkedett izgatottan: felugrált, csaholt, megkergette a fehér házi dolgozókat és biztonsági őröket. A 13 éves Champpel – már csak a kora miatt is – nem volt ilyen gond.

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Most már végképp teljesnek mondható a hatalomátvétel.

A CNN azt nem tudta kideríteni, milyen sérülést okozott Major annak, akit megharapott, ám az eset volt annyira súlyos, hogy a két kutyát hazaküldjék.

Jill Biden, a first lady a múlt hónapban egy interjúban arról beszélt, hogy nagyon igyekszik beszoktatni a kedvenceit az új környezetükbe. Nem könnyű ugyanis megbarátkozniuk például azzal, hogy liftbe kell szállniuk, vagy hogy a Fehér Ház kertjének egy olyan részén futkoshatnak csak, ahol rengetegen látják őket. Azt is elárulta, hogy a kutyákat nem engedik fel a bútorokra, de előfordult, hogy rajtakapta Majort a kanapén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fotó: Mindig tudnak újat mutatni a horrorkaravánok

Fotó: Mindig tudnak újat mutatni a horrorkaravánok

Bár kötelezni nem tudják, az éttermek szeretnék, ha minél előbb beoltanák a dolgozóikat

Bár kötelezni nem tudják, az éttermek szeretnék, ha minél előbb beoltanák a dolgozóikat

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját