szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A feleségek szépségversenyének tavalyi győztese nem tűrte el, hogy az idei Mrs. World Srí Lanka-i fordulójának most megválasztott győztese megkapja az őt megillető koronát. Letartóztatás lett az ügy vége.

Pushpika De Silva vasárnap megnyerte a Mrs. Srí Lanka címet, miután őt választották a legszebbnek a tévében is közvetített szépségversenyen. A koronát az előző győztesnek, a 2020-as Mrs. Worldnek, Caroline Jurie-nak kellett átadnia, ám gyorsan meggondolta magát: leráncigálta Srí Lanka „legszebb feleségéről” a koronát, mondván, De Silva nem is házas már, elvált a férjétől. Helyette a verseny második helyezettjének akarta továbbadni az ékszert, miközben a győztest megpróbálta leküldeni a színpadról.

Később Pushpika De Silva azt mondta, hogy bár valóban külön él a férjétől, nem váltak el, majd egy Facebook-bejegyzésben azt is kifejtette, hogy az incidens után be kellett mennie a kórházba, mert a ráncigáláskor fejsérülést szenvedett – írja a BBC.

„Nagyon sok egyedülálló anya mondta ma azt nekem, hogy szenvednek Srí Lankán” – nyilatkozta. Később egy sajtókonferencián azt is hozzátette: „Ez a korona mindazon nőket megilleti, azokat az anyákat, akik egyedül küzdenek gyermekeik felnevelésével.”

De Silva jelezte, hogy a történtek miatt jogi elégtételt akar, majd nem sokkal később Caroline Jurie-t és még egy modellt letartóztattak az ügyben. De Silvát azóta újra megkoronázták.

A házas nők számára létrehozott szépségversenyt, a Mrs. Worldöt 1984 óta tartják meg évente.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matalin Dóra hvg360

Ötven éve váltak emberi jogi üggyé a szépségversenyek

Egyszerre lett nőjogi és etnikai kérdés az 1970-es Miss World versenyből, miután először lett színes bőrű nő a világszépe. A londoni eseményt felidéző filmből kiderül, hogy komoly erőfeszítés kellett ahhoz, ha a férfiak uralta társadalomban a nők ki akartak törni másodlagos szerepükből.

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt