szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különleges embernek nevezte "kedves papáját", és elmondta, hogy hálásak azért, amiért olyan sokan osztoznak velük a gyászban.

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett meg pénteken elhunyt édesapjáról, Fülöp hercegről. Elmondta, hogy az apja az elmúlt hetven évben a legfigyelemreméltóbb szolgálatot tette Károly édesanyjának, a királynőnek, a királyi családnak, az országnak és a teljes Nemzetközösségnek.

Hozzátette, hogy neki és az egész családnak borzasztóan hiányzik a herceg, aki szeretett és nagyrabecsült ember volt. Károly herceg különleges embernek nevezte "kedves papáját", és elmondta, hogy hálásak azért, amiért olyan sokan osztoznak velük a gyászban.

Fülöp herceg április 9-én, alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt halt meg. Erzsébet királynő férje, aki 96 évesen vonult vissza a közélettől, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési helyen kívánt nyugodni, így várhatóan ott temetik majd el. Fülöp halálhírének pénteki bejelentésével az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, amely a herceg szombati temetéséig tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!