szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vilmos herceg a személyes fotóalbumból választott képet.

György herceggel ül egy fogaton Fülöp herceg azon a fotón, amellyel az unokája, Vilmos herceg emlékezett meg a 99 éves korában elhunyt nagyapjáról. A képet Katalin hercegné készítette 2015-ben, Norfolkban. A fogathajtás Fülöp egyik kedves hobbija volt, amelyet még élete utolsó éveiben is szívesen űzött.

Vilmos herceg rendkívüli embernek nevezte a nagyapját, és hangsúlyozta, hogy az évszázadnyi életét a szolgálat határozta meg. „Szerencsés vagyok, hogy túl azon, hogy a példája vezetett, végig jelen volt a felnőtt koromban is – jó és nehéz időkben is” – írta Vilmos, aki külön örül, hogy a gyerekei is megtapasztalhatták Fülöp herceg kalandvágyát és rosszalkodásba hajló humorérzékét. „Nagyon fog hiányozni Nagyapa, de tudom, hogy ő is azt szeretné, hogy folytassuk a munkát” – búcsúzott Vilmos a nagyapjától.

Harry herceg szintén kiemelte, hogy a nagyapja életében a szolgálat volt az első, méltatta a tisztességét, a remek humorérzékét, és a sármját, amellyel mindenhol magára vonta a figyelmet. Nagyapaként a barbecue és az ugratás mestere volt, és pimasz maradt élete végéig – írta Harry.

Harry herceg tavaly március óta először látogat haza Kaliforniából, hogy részt vegyen a nagyapja temetésén. Ez lesz az első alkalom, hogy személyesen beszélheti meg a családjával az Oprah-interjú nyomán kialakult válságot.

Meghalt Fülöp - a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!