szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Harry Potter után először írt történetet a fiatalabb olvasóknak.

2021. október 12-én több mint húsz országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig. A történet a Harry Potter-sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyerekközönségnek írt az író, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában vásárolható majd meg.

A The Christmas Pig J. K. Rowling első gyerekregénye a Harry Potter óta. A tavaly megjelent Az Ickabog című meséje még a legendás regénysorozat előtt született.

A közlemény szerint a The Christmas Pig egy szívmelengető, mágikus, és izgalmas történet barátságról, és a szeretet erejéről. „A történet főszereplője egy kisfiú, és az ő kedvenc játék malaca, aki mindig vele volt, jóban, rosszban. Ám egyszer csak valami szörnyűség történik, a kis barát eltűnik, épp karácsony éjjelén, a csodák éjszakáján. Akkor, amikor még a játékok is életre kelhetnek... Ám Jack legújabb játéka merész tervet eszel ki, így együtt indulnak egy varázslatos útra, hogy megmentsék a fiú legjobb barátját” – írják.

A 8 éves kortól ajánlott önálló történet nem kapcsolódik J. K. Rowling korábbi munkáihoz. A könyv Jim Field díjnyertes illusztrátor fekete-fehér rajzaival jelenik meg, a regény magyar változatán pedig Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!