szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már 162 lengyel városban jelentek meg az elfogadásra buzdító plakátok.

Szeressetek engem, anyu és apu!

Ez a szöveg volt olvasható egy magzat képe mellett azokon a lengyel, kormánypropagandát hirdető óriásplakátokon, amelyek az abortusztörvény szigorítása után jelentek meg az utcákon. Most pedig ugyanez a felirat olvasható egy szivárványszínű táskát viselő, arcán egy pofon nyomát viselő gyerek képe mellett azokon a plakátokon, amelyekkel lengyel aktivisták szeretnék azt üzenni, hogy nemcsak a meg nem született, de a már megszületett gyereke szeretete is fontos – írja a Humen Online.

A felmérések szerint ugyanis a coming outoló lengyel tinédzserek többségét nem fogadják el a szüleik. 88 százalékuk esetében az apa nem fogadja el a saját LMBTQ gyerekét, 75 százalékban az édesanya. Emiatt az érintett kamaszok 70 százalékának fejében az öngyilkosság is megfordul.

A plakátokat a Grupa Stonewall nevű melegjogi szervezet készítette, majd gyűjtésbe kezdtek, hogy minél több helyen megjelenhessenek az óriásplakátjaik. Mostanra már 162 városban kerültek ki az utcára az LMBTQ gyerekek elfogadását kérő poszterek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Czeglédi Fanni Élet+Stílus

„Itt is lehetnek LMBTQ-mentes zónák, csak Meseország-mentes zónáknak fogják hívni őket”

A 31 éves Waliduda Dániel eddigi élete során sikerrel vette ugyan a melegsége miatt felbukkanó akadályokat, de most képtelen az örök optimizmusát átültetni a magyar politikai helyzetre. Próbál azonban tenni azért, hogy a társadalom elfogadóbb legyen, ezért vesz rész a Nyitottak vagyunk legújabb kampányában, amelynek célja megmutatni: mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján kellene megítélni. A kampányban olyan emberek történeteit gyűjtik, akiket hátrány ér, vagy akik nem mindig láthatóak fogyatékosságuk, vallásuk, etnikai hovatartozásuk vagy szexuális orientációjuk miatt.

Czeglédi Fanni Kult

„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni” – így készült az Anyáim története

Leszbikus, magyar örökbefogadó párról szóló dokumentumfilm debütál a napokban, amely nemcsak a szivárványcsaláddá válás hosszú folyamatáról, hanem a szerepkeresés nehézségeiről is nyíltan kíván beszélni. Dér Asia és Haragonics Sára rendezőket a forgatás körülményeiről, buktatóiról, és arról is kérdeztük, gondolták-e volna, hogy mire bemutatják a filmjüket, a kormány már el is rendezi a melegek örökbefogadásával kapcsolatos „joghézagot”.