szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az énekes azt nyilatkozta: noha megkapott mindent, amire vágyott, mégis hihetetlenül levert és depressziós volt, így ki akart ugrani egy barcelonai hotelszoba ablakán.

A világ egyik legnagyobb hatású dance zenésze, Moby a hamarosan megjelenő új lemeze, a Reprise mellett megjelenő, róla szóló dokumentumfilmből tett közzé egy részletet az Independentben, amelyben arról beszél: karrierje csúcsán nagyon kevés választotta el attól, hogy öngyilkosságot kövessen el.

Az eset 2002-ben, az MTV Music Awards díjátadója előtt történt, Barcelonában, Moby elmondása szerint az egyik legelegánsabb hotelben, ahol valaha is volt, kilátással teljes Barcelonára és a tengerre; a hotelnek azon a szintjén, ahol a zenész megszállt, Madonna, Bon Jovi és P Diddy lakott még. Moby pedig nagyon berúgott.

Minden tökéletes volt. Mindent, amire valaha vágytam, megkaptam, sőt, a milliószorosát. Eladtam 10 vagy 20 millió lemezt... És mégis borzasztóan levert voltam. Nagyon furcsa volt: megvan mindenem, mégsem éreztem még soha mélyebb depressziót

– mondta. Így pedig részegen el is határozta, hogy kiveti magát a szálloda ablakán. Elmondása szerint csak azért nem valósította meg a tervét, mert a szállodai ablakot nem lehetett olyan nagyra nyitni, hogy egy ember kiférjen rajta, amitől csak még levertebb lett.

A sztárok depressziójával és a siker megélésének nehézségeivel egyre többen foglalkoznak, miután egyre több és több olyan eset rázta meg a világot, amelyben pályájuk csúcsán lévő zenészek vetettek véget az életüknek, köztük Chester Bennington (Linkin Park) és Keith Flint (Prodigy).

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!