szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állítólagos affér ügyében vizsgálatot is indított a vállalat igazgatótanácsa tavaly.

A Microsoft igazgatótanácsa 2019-ben értesült arról, hogy Bill Gatesnek szexuális viszonya lehetett az egyik alkalmazottal éveken keresztül. Ezt maga az alkalmazott állította egy levélben a Wall Street Journal szerint. A nő szerette volna elérni, hogy Bill Gates – most már hamarosan volt – felesége, Melinda Gates is elolvassa a levelet – az azonban nem világos, hogy ez meg is történt-e.

A Wall Street Journal információi szerint az igazgatótanács egy ügyvédi irodát bízott meg a kapcsolat kivizsgálásával. Ennek során néhány igazgatótanácsi tag aggódni kezdett a vádak miatt, Gatesnek, aki 1975-ben megalapította a vállalatot, ezért távoznia kellett az elnöki székből. A milliárdost később mégis újraválasztották az igazgatótanácsba, míg végül lemondott, mielőtt a nyomozás véget ért volna. Azt mondta, mostantól a jótékonykodásra akar összpontosítani.

Gates egyik szóvivője elismerte: húsz évvel ezelőtt megtörtént az affér, és barátságban véget is ért. Azt ugyanakkor tagadta, hogy Gates visszavonulásának bármi köze is lett volna ehhez.

A New York Times közben arról írt, hogy Gates több nőt is „üldözött” az irodában jóval azután, hogy 1994-ben összeházasodott Melinda Gatesszel. Ezek az incidensek a dolgozók beszámolói szerint meglehetősen kellemetlen munkahelyi környezetet teremtettek, Gates magánélete pedig gyakran volt téma az alkalmazottak között.

Bill és Melinda Gates házassága 27 év után ér véget. Melinda Gates már 2019-ben ügyvédet fogadott, miután nyilvánosságra kerültek a férjének a kapcsolatai a pedofil bűncselekmények miatt börtönbe kerülő Jeffrey Epsteinnel.

27 év után elválik Bill és Melinda Gates

A Microsoft társalapítójának és feleségének Twitter-csatornái egyszerre jelent meg a közlemény, melyben tudatják, hogy elválnak útjaik.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!