Nem a fiktív szál a baj a Petőfi-filmmel, hanem hogy az egész úgy, ahogy van, megtévesztő
 

Nem a fiktív szál a baj a Petőfi-filmmel, hanem hogy az egész úgy, ahogy van, megtévesztő

Sem a nők részvétele a forradalomban, sem a nyelvkérdés, mint a filmben központinak ábrázolt probléma, sem az a politikai légkör, amit felvázol a Most vagy soha!, nem úgy van bemutatva Rákay Philip kalandfilmjében, ahogy az a valóságban volt. A hétmilliárdos alkotás valamiért éppen arról feledkezik meg, amiért a márciusi ifjak valójában harcoltak. Interjú Szendrey Júlia kutatójával, Gyimesi Emese történésszel.











Osváth Zsolt: „Az emberek rájöttek, hogy amiről beszélek, nem kamu”
 

Osváth Zsolt: „Az emberek rájöttek, hogy amiről beszélek, nem kamu”

Nem úgy állok ki a gyerekvédelemért, az alkoholizmus vagy a családon belüli erőszak ellen, hogy egy budai nagypolgári lakásban olvastam róla könyvben, mondta a HVG Portré rovatának adott interjúban Osváth Zsolt influenszer, vállalkozó. A Hősök terén február közepén megrendezett influenszertüntetés után sok támadást kapott, bele sem mer gondolni abba, mi lett volna, ha pártot alapítanak.


„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett
 

„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett

A ’60-as évek Amerikájában vált gasztrocelebbé, méghozzá a francia konyha iránti rajongásával, ami eleve szembement az akkori konzumkultúra-trendekkel. Julia Child memoárjából kiderül, hogyan lett számára a főzés egy pénznyelő hobbiból sikeresen művelt hivatás, és milyen ízemlékeket őrzött meg hosszú évtizedek elteltével is.




Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó
 

Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó

Becslések szerint a rovarok piaca Európában 2030-ra akár hárommilliárd eurót is érhet. A házi tücskök élelmiszerként való felhasználását például 2023 óta engedélyezi az Európai Unió. És azóta egyre több szakács fantáziáját foglalkoztatja a kérdés, hogy hogyan lehet őket felhasználni. Egy olaszországi startup például pizzatésztához gyárt belőlük lisztet. De mit szólnak ehhez az olaszok? Zseniális ötlet a klímaváltozás elleni küzdelemben vagy frontális támadás az olasz konyhával szemben?

Deutsche Welle Deutsche Welle