szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lehetséges-e gyorséttermi alapanyagokból minőségi ételeket készíteni? Igen, természetesen. De a McDonald's által meghirdetett szakácsversenyen nem igazán sikerült. Azért jó ötlet volt.

Magyarországon furcsa fogalom a luxus a gasztronómia területén, néha egészen meglepő körülmények között is fantasztikus élmény érheti a vendéget, máskor hiába az öt csillag, a színvonal közelebb van a gagyihoz. A gourmet legalább ilyen zavaros jelentéssel bír, használja boldog-boldogtalan, sok esetben teljesen indokolatlanul.

Az alapanyag a legfontosabb, ebben általában egyetértenek a szakértők. Hiába az aranyozott tányér, a kristálycsillár és a keményített damasztabrosz, ha az étel nem megfelelő hozzávalókból készül. A McDonald's-ot még biztos senki nem jellemezte sem a luxus, sem a gourmet szóval és az alapanyagokkal kapcsolatban is számos legenda él. Nyilván ezért is döntött úgy a magyar meki, hogy McGourmet néven szakácsversenyt rendez, bebizonyítandó, hogy majdnem ugyanazokból az alapanyagokból nem gyorséttermi körülmények között lehetséges színvonalas ételeket készíteni.

Olvasson tovább a life-style.hu-n!

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!