Tetszett a cikk?

Valamelyes romlás ellenére Magyarország továbbra is a legstabilabb feltörekvő piaci gazdaság azon a listán, amelyet a Lehman Brothers befektetési ház és a Eurasia gazdaságelemző csoport állít össze rendszeresen, széles kritériumrendszer alapján.

A két nagy ház, amelynek legújabb éves felmérését a pénteki The Economist ismerteti, azt igyekszik mérni különböző politikai, gazdasági és gazdaságpolitikai ismérvek összevetésével, hogy a 16 legjelentősebb feltörekvő térségi ország mennyire képes ellenállni a külső válságoknak, illetve elkerülni, hogy ilyen válságokat maga előidézzen.Magyarország, csakúgy, mint tavaly, az idei október végi állapot alapján összeállított listát is vezeti, a lehetséges 100 pontból 74-et begyűjtve. Az ország annak ellenére is megőrizte vezető helyét, hogy a Lehman-Eurasia politikai stabilitási indexben pontszáma néggyel csökkent tavaly október óta. A listán Lengyelország a második 70 ponttal, az egy évvel ezelőtti 72 pont után. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Trump tett egy emberi gesztust Joe Biden felé

Trump tett egy emberi gesztust Joe Biden felé

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen