szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedd reggel 267 forint alatt jegyezték az eurót. A kereskedés lassan indul az ünnep után.

A forint alig változott kedden nyitáskor a bankközi devizapiacon, az eurót 266,90/95 forinton jegyezték, ami néhány filléres eltérés a pénteki 266,80/90 forinthoz képest. A forint 5,47 százalékon állt reggel a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Az ünnep utáni kereskedés lassan indul. A kereskedők szerint a piacon meghatározó lehet az euró/dollár árfolyamának alakulása. Hétfőn az olajár, a nyersanyag árak és az arany is jelentősen emelkedett a nemzetközi piacokon, a dollár viszont jelentősen gyengült. Budapesten kedden reggel 217,10/25 forinton kereskedtek az amerikai valutával, mintegy három forinttal gyengébben a pénteki 220,35/55 forintnál.

A forintpiacon továbbra is bő a likviditás, az overnight és a tomnext kamat változatlanul 5,15/20 százalék. A bankok ma döntenek arról, hogy a lejáró 447,3 milliárd forinthoz képest mekkora összeget kötnek le a jegybank kéthetes betétjében szerdától. Jelenleg a bankok kéthetes betétállománya 1.511,4 milliárd forintra rúg.

Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyit ajánlott fel a három hónapos diszkont-kincstárjegy keddi aukciójára, ugyanannyit, mint az előző hetekben. A másodpiacon ezen a lejáraton 6,18 százalékos benchmark alakult ki az ünnep előtti utolsó kereskedési napon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősebben nyitott a forint a bankközin

A forint erősebben nyitott pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót 266,60 forinton jegyezték, 50 fillérrel alacsonyabban a csütörtöki 267,10/20 forintos jegyzésnél.

Gazdaság

Sok hatás: ideges forintpiac

Hullámvasutazott a forint az euróval szemben a jegybankelnök megnyilatkozásai, majd az Európai Központi Bank kamatdöntése miatti várakozások nyomán. Lapzártánkig nem reagált viszont a választási eredményekre és a gyenge államháztartási adatokra, de akár már rövid távon is szorulhat a hurok.

MTI Gazdaság

Gyengült a forint a bankközin

A forint alacsony fogalomban gyengült a bankközi devizapiacon csütörtökön. Az euróval fél négy tájban 267,10/20 forinton kereskedtek, több, mint két forinttal drágábban a szerdai 264,80/265,00 forintnál.

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

A PDSZ a téli szünet azonnali elrendelését kéri Orbánéktól

A PDSZ a téli szünet azonnali elrendelését kéri Orbánéktól